Dünya Ruh Sağlığı Günü

Dünya Ruh Sağlığı Günü -SAÜ Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol: -Depresyon, işten ve toplumsal hayattan el çektiren, hatta intihara sürükleyen, çok ağır bir ruhsal hastalıktır


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atila Erol, depresyonun kişileri intihara sürükleyen, çok ağır bir ruhsal hastalık olduğunu bildirdi.
     Erol, Dünya Ruh Sağlığı Günüyle dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, depresyonun karamsarlık, üzüntü ve isteksizlikle karakterize bir ruh haline işaret ettiğini belirtti.
     Dünya Sağlık Örgütünün tahminlerine göre 2030 yılında depresyonun dünyanın en yaygın hastalığı haline geleceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Dünyada en az 350 milyon kişi, depresyon hastalığından muzdarip ve her sene bir milyon kişi intihar ediyor. Bir hastalık olarak depresyon, yaşayan kişi için derin ızdırap ve acı veren, kişiyi işten ve toplumsal hayattan el çektiren, hatta intihara sürükleyen, çok ağır bir ruhsal hastalıktır. Bu hastalığın önde gelen belirtileri olarak karamsarlık, üzüntü, ilgisizlik, isteksizlik, halsizlik-güçsüzlük, uykusuzluk, iştahsızlık, kilo kaybı, suçluluk ve değersizlik duyguları ve intihar eğilimi sıralanabilir.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Dünya Ruh Sağlığı Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER