Dünya Tütünsüz Günü

Dünya Tütünsüz Günü -Sivasta doğa yürüyüşü düzenledi


SİVAS (A.A) - Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla doğa yürüyüşü düzenledi.
     Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanında gerçekleştirilen yürüyüşe katılan Sivas Vali Yardımcısı İsmail Koşum, sigaranın zararlarına değindi. Dünyada her yıl 5 milyon insanın sigaranın yol açtığı hastalıklar sonucu öldüğünü belirten Koşum, Ülkemiz, dünyada söz sahibi olmaya yürürken, sigara da ülkemiz açısından en büyük engellerden biri. Birey hem ruhi yönden hem de bedeni yönden sağlıklı olmalı. Türkiyedeki en büyük hastalıklardan da en büyük afetlerden de daha tehlikeli olan sigara bizim önümüzde en büyük engel. Ülkemiz bireyiyle, ekonomisiyle çok kaliteli ve büyük bir geleceğe yürürken sigara engel olmamalı dedi.
     Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam da 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla düzenledikleri etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Sağlam, sigaranın zararlarının herkes tarafından bilindiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Dünya Sağlık Örgütü, günde düzenli olarak 1 adet sigara içen herkesi bağımlı olarak kabul ediyor. Bundan dolayı sigarayla hiç tanışmamış olmak en güzeli. Sigara kullanan kişilerin de bir an önce bırakması en büyük dileğimiz. Bunun için bu çeşit organizasyonlar ve duyurularla halkın bilgilenmesi ve farkındalık yaratmak için elimizden geleni yapacağız ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu yıl sigarayla mücadeledeki tema, ana unsur, sigara endüstrisiyle mücadele olacak. Umarım bu bireysel olarak çok olmamakla birlikte devlet politikaları bu mücadelede etkin olur. Bizlere düşen de sigarayı tanıtmamak, gençlerimizi, çocuklarımızı sigarayla tanıştırmamak, özendirmemek ve bu yasağı etkin bir şekilde uygulamak. Sigarasız bir hayata ulaşmak temennisiyle hepinize çok teşekkür ediyorum.
     Yürüyüşün ardından katılımcılar birlikte kahvaltı yaptı. Etkinliğe, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, hastane başhekimleri ve sağlık çalışanları da katıldı.
     (EMN-AHM)
<< Önceki Haber Dünya Tütünsüz Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER