Düzcede orta hasarlı binalar için bekleyiş

Düzcede orta hasarlı binalar için bekleyiş sürüyor -Belediye Başkanı Bayram: -Orta hasarlı binalarla ilgili düzenleme yapılacak, sonucu bekleniyor


DÜZCE (A.A) - Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, orta hasarlı binalarla ilgili düzenlemenin sonucunu beklediklerini söyledi.
     Bayram, kent merkezindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, afet riski taşıyan yapılarla afet riski olan bölgelere ilişkin yasal düzenleme kapsamında il genelinde başlatılan çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
     Düzenlemenin henüz netliğe kavuşmadığını anlatan Bayram, Mevcut orta hasarlı binalarla ilgili düzenleme yapılacak, sonucu bekleniyor. Cevabın gelmesi halinde Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün yürüttüğü çalışma da tam olarak netliğe kavuşacak dedi.
     Türkiye genelinde tespit edilen bölgelerdeki binalarda da hasar tespit çalışması yapılacağını kaydeden Bayram, şunları ifade etti:
     Orta hasarlı bina sorunu tüm Marmara bölgesini kapsadığı için Düzcede de binaların kullanılır olup olmadığına yönelik tespit çalışması yapılacak. Ondan sonra süreci daha net bir şekilde görebileceğiz. İlgili bakanlıkla yapılan yazışmaların gereğini yaptık. Yasal düzenleme çıktığı için binaların durumunun ne olacağı konusundaki süreç bekleniyor.
     Bayram, Cami Kebir Mahallesinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin ihale hazırlıklarının başladığını belirterek, ilerleyen günlerde TOKİ ile görüşeceklerini, güzel bir çalışma olacağını sözlerine ekledi.
     İl genelinde bin 238 orta hasarlı bina bulunduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzcede orta hasarlı binalar için bekleyiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER