Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Hıdırellez etkinlikleri


DÜZCE (A.A) - Hıdır ile İlyas Peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdrellez, Düzcede bayram havasında kutlandı.
     Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Hıdrellez Bayramı, vatandaşları Darıyeri Mengencik Köyünde buluşturdu.
     Geleneksel Hıdrellez Şenliklerine katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi ve çimenlerin üzerinde piknik yaparak baharın gelişini kutladı.
     Darıyeri Mengencik Köyündeki Şenliklere katılan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Hıdrellezin baharın müjdeleyicisi olduğunu belirterek, 2013ün bolluk ve bereket dolu bir yıl olması dileğinde bulundu.
     Hıdırellez etkinlikleri kapsamında çeşitli müzik gösterilerinin yanı sıra yöresel oyunlar oynandı, vatandaşlar, mesire alanında piknik yaparak gönüllerince eğlendi.
    
     -Halk oyunları il birincileri belirlendi-
    
     Düzce Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Yarışmalara toplam 3 okul ve 4 ekip katıldı.
     İsmetpaşa Ortaokulu minikler ve yıldızlar kategorilerinde Antep yöresi halk oyunu ile birinci oldu.
     Gençler kategorisinde, Farabi Anadolu Lisesi Bolu yöresiyle birinci olurken, Düzce Lisesi Trabzon yöresi halk oyunu ile ikinci oldu.
     İsmetpaşa Ortaokulu ve Farabi Anadolu Lisesi, Karabük ilinde gerçekleştirilecek olan grup müsabakalarında Düzceyi temsil edecek.
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER