Ebeler haftası

Ebeler haftası -Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: -"Ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir"


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, ebelerin sağlık sisteminin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu bildirdi.
     Uğur, Ebeler haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin ülkenin en uzak köşelerine kadar ulaştırılmasında ebelerin önemli görevler üstlendiğini belirtti.
     Ebelerin, bireye, aileye ve topluma sağlık eğitimi verdiğini ifade eden Uğur, şunları kaydetti:
     "Ebelik, ana çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi ve sonrası dönemlerde annenin düzenli izlenmesinden, gerekli bakım ve eğitimin verilmesine, riskli doğumların teşhis edilip sağlık kuruluşuna sevk edilmesine kadar sorumluluk taşır. Böylesine kutsal, özverili, tüm zorluklarına rağmen fedakarlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. İnsanlığın var olduğu günden beri sağlık sistemimizin en önemli unsurlarından biri olarak anne ve bebek sağlığı hizmetlerinde yurdumuzun her köşesinde halkımıza kaliteli sağlık hizmetini vermek için ağır çalışma koşullarına rağmen canla başla çalışan ebelerimiz, bu kutsal görev ve sorumluluklarını üstün gayret ve özveriyle yerine getirmektedir."
    
     Yayıncı: Erdinç Aksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER