Eceabatta Aile içi iletişim konferansı

Eceabatta Aile içi iletişim konferansı


ÇANAKKALE (A.A) - Eceabat Belediyesi, 2012 Kültür Etkinlikleri kapsamında, Marmara Belediyeler Birliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Aile içi iletişim ve çocuğun başarısında anne babanın rolü konulu konferans düzenledi.
     Eceabat Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen konferansta, eğitimde anne, baba ve çevrenin rolü, teknolojinin eğitime ve öğretime etkisi, toplumda kaybolan değerlerin kazanılması için verilecek eğitimin önemine dikkat çekildi.
     Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan, gelecek nesillerin daha sağlıklı, ilkeli yetiştirebilmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiği konularını anlattı.
     Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, burada yaptığı konuşmada, Türk Milletinin çok önem verdiği, gurur duyduğu vasıflarından birisinin aile birlikteliği olduğunu söyledi.
     Hükümetimiz bu konulara çok önem veriyor. En son bakanlık düzenlemesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adı altında bir bakanlığımız kuruldu diyen Akçay, İsminde aile kavramının olması hükümetimizin bu konuya ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir dedi.
     Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz da belediyecilik anlayışı olan yol, su, temizlik gibi görevlerin yanında ilk kez eğitim, sosyal ve kültürel anlamda çocuklara ve ailelere hizmet edilmeye başlandığını kaydetti.
     Belediye olarak ilk önce Eğitim ve Kültür Evini açtıklarını ifade eden Dokuz, 7 tiyatro gösterisi, 4 panel, şiir dinletisi, sempozyum gibi etkinliklerle Türkiyenin her noktasına gerçekleştirdiğimiz kültür gezilerimiz ile 7den yetmişe bayanlara düzenlediğimiz müzikli eğlencelerle ilçe halkının kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık dedi.
     Konferansın sonunda Kaymakam Akçay ve Belediye Başkanı Dokuz, Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Aslanhana plaket ve çiçek verdi.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Eceabatta Aile içi iletişim konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER