Ekim ayı ihracat rakamları

Ekim ayı ihracat rakamları -KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: Kocaelinin ihracatı en fazla artan il olması) Bu artışta otomotivin de önemli katkısının olduğunu düşünüyorum


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ekim ayı ihracat rakamlarında, Kocaelinin ihracatını en fazla arttıran il olmasına ilişkin, Bu artışta otomotivin de önemli katkısının olduğunu düşünüyorum dedi.
     Zeytinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaelinin eylül ayında ihracatının yüzde 30 arttığını belirterek, ihracatın bu ayda yüzde 19 artmış olmasının Kocaeli için çok önemli olduğunu söyledi.
     Kocaelinin ihracatının artmasının buradaki sanayicilerin doğru yolda olduğunu gösterdiğini ifade eden Zeytinoğlu, Bu rakamlar, Kocaelinin Türkiye ekonomisine ne kadar katkı verdiğinin altını çiziyor. Bu mutluluk verici bir şey. Bu artışta otomotivin de önemli katkısının olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim ağırlığımız otomotiv ihracatı. Avrupadaki durgunluğa rağmen bizim ihracatımızın artıyor olması sanayicimizin başarısıdır diye konuştu.
     Zeytinoğlu, bayram tatili nedeniyle gümrüklerin bir süre kapalı olmasına rağmen söz konusu artışın sağlandığını dile getirerek, tatilin ardından gümrüklerde bir takım birikimler olabileceğini bu rakamların Kasım ayı ihracatına yansıyacağını bildirdi.
     Kocaeli ihracatının bu yıl 16-17 milyar dolara yaklaşacağını düşünüyoruz diyen Zeytinoğlu, Avro ve dolar paritesinde Avro lehine olan gelişmelerin, ihracatı dolarsal olarak arttırdığını düşündüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ekim ayı ihracat rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER