Edirnede Askıda ekmek uygulaması

Edirnede Askıda ekmek uygulaması -Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: -Uygulamanın yapıldığı 2 fırında bir haftada yaklaşık 200 ekmek birikti


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesince başlatılan Kimse aç kalmasın, ihtiyacı olan askıdan alsın projesi kapsamında bir haftada 2 fırında 200 ekmek birikti.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, projeye katılan fırında gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin bir hafta önce başladığını belirtti.
     Tanrıkulu, Burada önemli olan şey fırıncı arkadaşlarımızın bize desteği. Bu aslında bizim projeye katılan üçüncü fırınımız. Uygulamanın yapıldığı 2 fırında 1 haftada yaklaşık 200 ekmek birikti. Gelen vatandaşlarımız burada 4 ekmek parası veriyor, 3 ekmek alıyor ve bir tanesi askıda deniyor. İhtiyacı olan da o ekmeği geliyor buradan alıyor dedi.
     Sosyal sorumluluk projelerinde halkın ve esnafın desteği olduğu zaman daha başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Tanrıkulu, Kimse aç kalmasın, ihtiyacı olan askıdan ekmeğini alsın ve gitsin dedi.
     Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Canbaz da kent merkezinde 45 fırının bulunduğunu, projeyi ilerleyen dönemde daha geniş kapsamlı hale getirmeyi düşündüklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Tanrıkulu, fırından 3 ekmek alarak birini askıya bıraktı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Edirnede Askıda ekmek uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER