Edirnede şehir içi minibüs ücretlerine yapılan

Edirnede şehir içi minibüs ücretlerine yapılan zam -Edirne Barosu Başkanı Yıldırım: -Yapılan ulaşım zamları, hukuka aykırıdır


EDİRNE (A.A) - Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, Edirnede şehir içi minibüs ücretlerine yapılan zammın hukuka aykırı olduğunu savundu.
     Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, kartlı biniş ücretlerine yüzde 10, nakit biniş ücretlerine de yüzde 50 oranında zam yapıldığını anımsatarak, zammın eşitlik ilkesinin ihlali anlamı taşıdığını ileri sürdü.
     Yapılan zamlarla, aynı güzergahta kart kullanan yolcunun 1,65 lira, kartsız biniş yapan yolcunun 3 lira ödediğini bildiren Yıldırım, şunları kaydetti:
     Yapılan ulaşım zamları, hukuka aykırıdır. Eşit mesafeye eşit ücret ve eşit zam oranlarının uygulanması gerekirken, kartlı ulaşıma yüzde 10 zam yapılmış, nakit ödemelerde ise zam oranı yüzde 50 oranına çıkartılmıştır. Ayrıca, kartlı ulaşım veya kartsız ulaşım arasındaki ücret farkı da hukuka ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Burada korunan bir kamu menfaati yoktur.
     Yıldırım, zam kararlarının iptal edilebilecek ve yürütmesi durdurabilecek karar türünde olduğunu aktararak, konuyu yargıya taşımak isteyenlere hukuki destek verebileceklerini belirtti.
    
     -Zam kararı 5e karşı 17 oyla kabul edilmişti-
    
     Edirne Belediye Meclisinin 6 Şubat Çarşamba günü düzenlenen şubat ayı meclis toplantısında, zam teklifi ile ilgili oylama yapılmış, teklif 5e karşı 17 oyla kabul edilmişti.
     Teklifin kabulüyle 1 lira olan öğrenci biniş ücreti 1,15 lira, 1,50 lira olan sivil biniş ücreti 1,65 lira, 2 lira olan kartsız biniş ücreti de 3 lira olarak belirlenmişti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Edirnede şehir içi minibüs ücretlerine yapılan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER