Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Balkan Savaşı şehidi ressam Hasan Rızanın eserleri, ölümünün 100. yıl dönümü dolayısıyla sergilendi


EDİRNE (A.A) - Balkan Savaşı şehidi ressam Hasan Rızanın eserleri, ölümünün 100. yıl dönümü dolayısıyla sergilendi.
     Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Remzi Çınarkök, Saraçlar Caddesindeki sergi alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Hasan Rızanın, Edirnenin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu söyledi.
     Rızanın 1876 yılında kurulan Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin üçüncü müdürü olduğunu belirten Çınarkök, Ressamımızın şehit edilmesinin 100 yıl dönümü dolayısıyla, Trakya Üniversitesi işbirliğinde bir komisyon kurarak, Türkiyedeki bütün müzeleri taradık. Hasan Rızaya ait olduğu kesinleşen resimlerin birebir ölçülerinde kopyalarını hazırladık ve sergiliyoruz dedi.
     Çınarkök, 22 eserin yer aldığı sergiyi, kentin farklı noktalarında izlenime sunmayı planladıklarını kaydetti.
    
     -AB Öykü Yarışması-
    
     AB Öykü Yarışması tanıtım toplantısı yapıldı.
     Halk Eğitim Merkezi Şehit Ressam Hasan Rıza Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında, Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği (AB) Enstitüsü AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yonca Özer ile öykü yazarı Fadime Uslu, Farklılıklar içinde birlik başlığıyla düzenlenecek öykü yarışması hakkında öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirdi.
     Toplantıya, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER