Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -CHP Edirne Milletvekili Gürkandan EDESOBa ziyaret


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağı ziyaret etti.
     EDESOBdan yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede İnağ, esnaf ve sanatkarların sorun ve taleplerini Gürkana iletti.
     Belediyeye ait dükkanlarda kiracı olan esnafların tahliyeleri yönündeki tebligatların ardından çalışmalara başladıklarını anlatan İnağ, Yasalardan kaynaklanan belediyelere ait taşınmazların kiralanması ve kira süreleriyle ilgili sorun konusunda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklarla yazışmalara başladık. Bu hususta AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile de görüştük. Kemal Değirmendereliyle de irtibata geçeceğiz, Edirne milletvekillerinden bu hususta destek bekliyoruz diye konuştu.
     Gürkan da konuyla ilgili ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, öncelikli olarak mağdur durumdaki esnafın sorununun çözülmesi gerektiğini kaydetti.
    
     -Büyük Önder Atatürkün Havsaya gelişinin 82. yıl dönümü-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Büyük Önder Atatürkün Havsaya gelişinin 82. yıl dönümü Havsada düzenlenen törenle kutlandı.
     Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
     Şahika Raika Faika Erkurt Kardeşler Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sevgi Aşkın, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürkün 25 Aralık 1930da Edirne ziyaretinin ardından dönüşte Havsadan geçtiğini ve buradaki vatandaşların sıkıntılarını paylaştığını söyledi.
     Aşkın, Atatürkün büyük emekler vererek savaşların ardından Türkiye Cumhuriyetini kurduğunu kaydetti.
     Törene Kaymakam Barış Demirtaş, Jandarma Bölge Komutanı Yüzbaşı Musa Uludağ, Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Gürkan Arda - Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER