Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Keşanlı gençler iş gücüne katılacak


EDİRNE (A.A) - Keşan Ticaret ve Sanayi Odasınca(KTSO) hazırlanan İşte 100 Yeni Yüz Projesi kapsamında ilçe gençlerinin iş gücüne katılacağı bildirildi.
     KTSO Proje Koordinatörü ve KOSGEB Temsilcisi Seda Havale, yaptığı yazılı açıklamada, oda tarafından Trakya Kalkınma Ajansına sunulan İşte 100 Yeni Yüz Projesinin kabul edildiğini belirtti. Projenin ilçedeki istihdam sorununu da ortadan kaldıracağını ifade eden Havale, şunları kaydetti:
     60 bin lira bedelli projeyle 100 kişinin aşçılık, garsonluk, konaklama işletmeciliği, ön muhasebe, satış, pazarlama ve insan kaynakları alanlarında eğitilerek, istihdam edilme kapasiteleri arttırılacak. İstihdam garantili projemiz ile 6 ay içerisinde en az 50 kursiyerin iş gücüne katılımını sağlamak istiyoruz. KTSO önderliğinde ve Keşan Halk Eğitim Merkezinin destek olduğu İşte 100 Yeni Yüz Projesiyle bölgenin istihdam sorununa da çözüm bulunacak. Bu arada, proje kapsamında eğitime katılmak isteyenlerin 6 Şubat Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar KTSOya başvuru yapabilecekler.
    
     -İl özel idaresi personeline hizmet içi eğitim-
    
     Edirne İl Özel İdaresi personeline hizmet içi eğitim verildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, özel idaresi harcamalarından sorumlu toplam 50 müdür ve memura hizmet içi eğitim verildiği belirtildi. Eğitim kapsamında kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanılmasına yönelik olarak personelin yeterli ve gerekli bilgi donanımı sağladığı ifade edildi.
     Eğitimleri Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkanın da izlediği kaydedildi.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş - Cihan Demirci
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER