Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirne Belediyesi Kırkpınar arşivi oluşturacak


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesince, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili yazılı kaynaklar, dijital ortama aktarılarak Kırkpınar arşivi oluşturulacak.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı yazılı açıklamada, UNESCOnun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini, gelişen teknolojik imkanlar aracılığıyla dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.
     Sedefçi, 652 yıldır devam eden yağlı güreşlerle ilgili yazılı belgelerin dijital ortama aktarılması çalışmalarına başlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Uluslararası standartlarda gerçekleşecek bu çalışmayla, arşivlerde Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili tüm bilgi ve belgeler taranacak ve dijital ortama aktarılacaktır. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yıllara ve boylarına göre neticeleri, Kırkpınar Ağaları ve başpehlivanların öz geçmişleri, gazetelerde yer alan haberler bu arşivde yer alacak. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine gönül veren herkesten, ellerindeki yazılı kaynakları bizlere ulaştırmalarını arzu ediyoruz.
    
     -Kitap ve Oyuncak Evi Projesine yoğun ilgi-
    
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, vatandaşların Kitap ve Oyuncak Evi Projesine yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.
     Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Edirne Kaleiçi Evini model alan, Kitap ve Oyuncak Evi adıyla bir kumbara hazırlattıklarını ve Saraçlar Caddesine koyduklarını belirtti.
     Vatandaşların projeye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Tanrıkulu, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 1 ay önce başlattığımız proje kapsamında, kumbarayı üçüncü kez boşaltıyoruz. Edirne halkı bize ciddi bir şekilde teveccüh gösteriyor ve oyuncakları ve kitaplarını buraya aktarıyor. Biz de kitapları ve oyuncakları ihtiyacı olan dezavantajlı çocuklara ulaştıracağız. Okul yöneticileri, öğrencilerinin oyuncaklarını ve kitaplarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak istediğini belirterek okullara da kumbara yerleştirilmesini istedi. Hazırlatacağımız ikinci kumbarayı, Eski İstanbul Caddesine yerleştireceğiz.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER