Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -DSP İpsala Genel Kurulu yapıldı


EDİRNE (A.A) - DSP İpsala teşkilatının genel kurulu yapıldı.
     DSP Parti Meclisi ve Örgüt Kurulu üyesi Orhan Yeşilyurt, Cumhuriyet pasajındaki parti lokalinde düzenlenen genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiyenin geçmişten bu güne değiştiğini savundu.
     Türkiyede törör ve işçi hakları gibi temel sorunların halen çözülemediğini belirten Yeşilyurt, DSP yönetimi ile bu sorunların çözüme kavuşacağını ifade etti.
     Konuşmanın ardından yapılan seçimde Süleyman Onar başkanlığa seçilirken, yönetime Ahmet Ayar, İrfan Yaman, Doğan Alan, Süleyman Çolak, Cengiz Kaçmaz, Yusuf Derin, Rasim Gezen, Sinan Kabataş, Turan Yamalı, Ali Gülşen ve Bekir Özgür getirildi.
    
     -İpsala Ziraat Odası Başkanı Darcan-
    
     İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, hububat desteklemelerinde kullanılan Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeliyle yapılmasında bazı sıkıntıların olduğunu söyledi.
     Darcan, İpsala Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, bölge çiftçisinin sorunlarına çözüm bulduklarını söyledi.
     Hububat desteklemelerine ilişkin bakanlar kurulunca geçen yıl 27 Haziranda tebliğ yayımlandığını hatırlatan Darcan, Hububat ve yağlı tohum ürünlerinde uydu aracılıyla belirlenen desteklemelerde bazı sıkıntılar olduğunu bakanlığa bildirdik. Son olarak öğrendiğimize göre daha önce buğdayda dönüm başına 250-400 kilogram arasında belirlenen verim ortalamaları yeni düzenlemeyle 550 kilograma kadar yükseltilmiştir. Bölge çiftçisinin bu itirazlarına kulak vererek çözüme kavuşturan bakanlık yetkililerine bölge çiftçisi adına teşekkür ederiz diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmail Aliş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER