Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirne Vali Yardımcısı Altınok: -"Yambol ve Edirnenin güzelliği fotoğraflarla anlatılacak"


EDİRNE (A.A) - Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok, "Yambol ve Edirnenin güzelliği fotoğraflarla anlatılacak" dedi.
     Altınok, Devecihan Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Bulgaristan-Türkiye IPA Sınırötesi İşbirliği programı kapsamında "Fotoğraf Güzelliğiyle Yambol ve Edirnenin Güzelliği" projesinin uygulanacağını belirtti.
     Organizasyon çizelgesine göre fotoğrafçıların Edirne ve ilçelerinde çekim yapacağını belirten Altınok, "Yambol ve Edirnenin güzelliği fotoğraflarla anlatılacak. Her iki kentin tarihi ve kültürel alanları fotoğraflanacak" diye konuştu.
     Bulgaristan Yambol Vali Yardımcısı Neli Kadiyova da programın her iki şehire tanıtım ve sonuçları açısından katkıda bulunacağını kaydetti.
     Yambol ve Edirneden profesyonel ve amatör 30 fotoğrafçı proje kapsamında doğal mirasın tanıtılması amacıyla iki şehirde fotoğraflar çekecek.
    
     -Keşanda soba ve kalorifer yakım talimatı-
    
     Keşan ilçesinde hava sıcaklığının 15 derecenin üzerinde çıktığı günlerde soba ve kalorifer yakmanın yasak olduğu bildirildi.
     Keşan Belediyesinden yapılan açıklamada, hava kirliliğinin azaltılması amacıyla alınan kararlar gereği hava sıcaklığının 15 derece ve üzerine yükseldiğinde soba ve kalorifer yakmanın yasak olduğu belirtildi.
     Kullanılan kömürün uygunluk izin belgesinin olması, kömür yakılırken kireçle harmanlama tekniğine uyulması, kömürün poşetle yakılmaması vurgulanan açıklamada, hava kirliliğinin etkilerinin zaman içerisinde; zehirlenme, kansere neden olma, doğum bozuklukları, gözlerde tahriş, solunum sistemi rahatsızlıkları, bronşit ve virüs enfeksiyonlarına hassasiyetin artması, kalp hastalıklarına zemin hazırlaması, kronik astımın şiddetlenmesi gibi nedenlere yol açtığı kaydedildi.
    
     -Havsada kan bağışı kampanyası-
    
     Havsa Ülkü Ocaklarınca 100. Yıl İş Hanındaki lokalde düzenlenen etkinlikte, 25 vatandaş kan bağışında bulundu. Havsa Ülkü Ocağı Başkanı Hasan Özen, bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür etti.
     İlçenin Kızılay Şubesi Başkanı Ahmet Yavaşça kampanya destek veren kurum ve kuruluşlara gösterdikleri hassasiyetten dolayı kutladı.
     Yavaşça, her insanın bir gün kan ihtiyacı olabileceğini kaydetti.
    
     -Yunanistanın Dimetoka Metropoliti Damaskinostan ziyaret-
    
     Yunanistanın Dimetoka Metropoliti Damaskinos, Uzunköprü ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
     Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, restorasyon çalışmaları bitirilen tarihi Aziz İoannis Kilisesinin 11 Mayısta belediye kültür ve sanat evi olarak açılacağını hatırlattı.
     Dimetoka Metropoliti Damaskinos ile kiliseyi ziyaret ettiklerini belirten İşbilen, yapının aslına uygun olarak restore edildiğini anlattı.
     Kilise 1924te Yunanistan ile yapılan nüfus mübadelesi sonrası Rum azınlığın Uzunköprüde kalmaması nedeniyle kaderine terk edilmişti.
    
     Muhabir: Ekip / Cihan Demirci
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER