Edirneden Suriyelilere yardım eli uzanacak

Edirneden Suriyelilere yardım eli uzanacak -Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, sınırda bekleyen Suriyeliler için battaniye kampanyası başlattı -Dernek Başkanı Şallı: -Vicdanımız üşüdüğü için bu kampanyayı başlattık, onların


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Suriyedeki iç savaştan kaçarak Türkiye sınırına yakın alanda kurdukları çadırlarda kış şartlarıyla mücadele eden Suriyeliler için battaniye kampanyası başlattı.
     Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuğun zorluklarını iyi bildiklerini belirterek, Türkiye sınırında yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için kampanya başlattıklarını söyledi.
     Türk insanının merhametini Suriyelilere kapılarını açılarak gösterdiğini anlatan Şallı, şunları kaydetti:
     Osmanlının eski başkenti Edirne, Balkanların yanı başında olması nedeniyle soğuğun da başkentidir. Soğuğun ne demek olduğunu bizler iyi biliriz. Dışarıda 5 dakika dahi durulamayacak soğukların yaşandığı şu günlerde, çadırlarda binbir zorlukla yaşayan komşularımızı düşünerek böyle bir kampanya başlattık.
     Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Bu, Türk milletinin tamamında yer edinmiş bir terbiyedir, hükümetimiz, devletimiz elinden geleni yaptı, sivil toplum olarak bizlerin de buna katkıda bulunmamız gerekiyor. Edirnelilerin bu kampanyaya destek vereceklerine eminiz. Vicdanımız üşüdüğü için bu kampanyayı başlattık, onların bedenleri üşümesin diye de en iyi şekilde kampanyayı geniş kitlelere yayacağız.
    
     -Esnafları tek tek dolaşıyor-
    
     İlkokulda memurluk yaptığını ifade eden Şallı, mesaisinin ardından esnafları dolaşarak kampanyaya destek istediğini vurguladı.
     Edirneli esnafların yoğun ilgisinin motivasyonlarını artırdığını dile getiren Şallı, battaniye kampanyasının ardından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yeni kampanyalar başlatacaklarını kaydetti.
     Kampanyaya destek veren firmanın sahiplerinden Furkan Tosun ise çalışmalardan onur duyduklarını belirterek, kampanyanın tüm Türkiyeye yayılmasını istedi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden Suriyelilere yardım eli uzanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER