Edirnenin fethinin 652. yıl dönümü

Edirnenin fethinin 652. yıl dönümü -Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında görevli Albay Arıncı ile Mehteran Birliği Komutanı Bando Binbaşı İçli, Vali Durueri ziyaret etti


EDİRNE (A.A) - Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında görevli Albay Serdar Arıncı ile Mehteran Birliği Komutanı Bando Albay Murat İçli, Edirne Valisi Hasan Durueri ziyaret etti.
     Duruer, Edirnenin fethinin 652. yıl dönümü kapsamında konser vermek için kentte bulunan heyeti, makamında kabul etti. Albay Arıncı, ziyarette yaptığı konuşmada, mehter müziğinin tınısının, diğer müzik türlerinden çok farklı olduğunu söyledi.
     Mehter müziğinin ruha hitap ettiğini vurgulayan Albay Arıncı, "Mehter ezgilerine, insan bedeninin en çabuk harekete geçiren müzik türü diyebiliriz. Çünkü ruha hitap ediyor. Mehteran olarak pek çok ülkeye konsere gidiyoruz, oradaki askeri bandoları da gözlemleyebiliyoruz. Mehteran çalmaya başladığı andan itibaren yabancılar sözlerini anlamasa da ezgilerine ilgi gösteriyor" dedi.
     Vali Duruer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Duruer Albay Arıncıya çini süslemeli tabak, Arıncı da Duruere mehteran bibloları ve Mehteran Birliğinin CDsini hediye etti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Edirnenin fethinin 652. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER