Eshab

Eshab-ı Kehfde Hıdrellez etkinlikleri


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen hıdırellez etkinlikleri, "7 Uyurlar" olarak bilinen Eshab-ı Kehfde yapıldı.
     Eshab-ı Kehf mağarasının bulunduğu tepede yapılan etkinlikler, Bursa tarihi mehteran takımının kısa konseriyle başladı. Belediye Başkanı Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mehteran takımını tebrik ederek, plaket verdi.
     Kocamaz, yaptığı konuşmada Eshab-ı Kehfin gerek Hıristiyan, gerekse İslam alemi açısından önemli bir yer olduğunu belirterek, Tarsusun 10 bin yıllık tarihiyle bir dünya kenti olduğunu söyledi.
     Hıdırellezin geçmişten buna yana atalardan devralınan bereketin, bolluğun sembolü olduğunu belirten Kocamaz şunları kaydetti:
     "Hıdırellez, milletimizi bir ve beraber kılan ortak bir değerimizdir. Milletimiz tarihin derinliklerinden bugüne ortak değerleriyle dininle, inancıyla, vatanıyla bayrağıyla bir olmuştur. Allah-ın izniyle bundan sonrada bir olmaya devam edecektir. Türk demek sadece bir ırkın ifadesi demek değil, Türk demek, bu topraklar üzerinde kalbi aynı duygularla çarpan, bir bayrak altında yaşayan, birbiriyle tarih boyunca kenetlenmiş, et ve tırnak gibi olmuş, birbiriyle gönülden bağlanmış insanlar topluluğudur. Türk demek hiçbir zaman ırki manada kullanılmamıştır. Zaten inancımız gereği ırkçılık yapmamızda dinimizce yasaklanmış ve haram kılınmıştır. Ama bugün sanki Türk kelimesi ırkı manada kullanılıyormuş gibi maalesef devleti yönetenler tarafından adeta silinmek istenmekte, anayasadan Türk kelimesi çıkarılmaya çalışılmaktadır. Valilik binalarından dahi Türkiye Cumhuriyeti levhaları sökülmeye çalışılmakta. Bu tür aymazlıklara cüret edilebilmektedir."
     Konuşmanın ardından etkinlik kapsamında düzenlenen bisiklet yarışmasında birinci olan Erdi Dur ile ikinci Abdullah Türkmen ve üçüncü Mustafa Can Rüzgara ödülleri olan bisikletleri verildi.
     Şenlik, imam hatip ve müezzinden tarafından ilahi, mevlit ve Kuran-ı Kerim okumasının ardından yemek verildi.
     Etkinliğe, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Müftü Abdulkerim Akbaba, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, belde belediye başkanları, muhtarlar, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER