Edirne, 36 ülkeye ihracat yaptı

Edirne, 36 ülkeye ihracat yaptı -ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Güler: -2012de Balkan ülkelerinin yanı sıra 36 ülkeye ayçiçek tohumu ve yağı, çeltik, PVC kapı, pencere, tarım makinesi teçhizatı, meyve ve sebze ihraç edilmiştir


EDİRNE (A.A) - Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Güler, geçen yıl Edirneden Balkan ülkelerinin yanı sıra 36 ülkeye ayçiçek tohumu ve yağı, çeltik, PVC kapı, pencere, tarım makinesi teçhizatı, meyve ve sebze ihraç edildiğini söyledi.
     Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirnenin ülkenin en batısında, Avrupa ve Asya arasında köprü olduğunu anlattı.
     Kentin ihracatının büyük bölümünü komşu ülkelerle yaptığını ifade eden Güler, 2012de Balkan ülkelerinin yanı sıra 36 ülkeye, ayçiçek tohumu ve yağı, çeltik, PVC kapı, pencere, tarım makinesi teçhizatı, meyve ve sebze ihraç edilmiştir. Balkan ülkelerinin dışında Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İngiltere, İtalya, Avusturya, ve Avustralyaya da ihracat yapılmıştır. Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz dış ticaret rakamlarımızı büyük ölçüde etkiledi diye konuştu.
     Güler, son dönemde Edirneli iş adamlarının Bulgaristanda işletme açmasının iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirdiğini sözlerine ekledi.
     Öte yandan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre 2012de ihracatını bir önceki yıla oranla binde 3 artıran Edirne, geçen yıl 35 milyon 146 bin dolarlık ihracat yaptı.
     Edirne, sınır komşusu Bulgaristana 8,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirne, 36 ülkeye ihracat yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER