Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivali

Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivali -Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu: Evet, Adan Zye bir anayasa yapma olanağı vardır ama hukuk ve kurallar içinde hareket ederseniz bu mümkündür (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu, Evet, Adan Zye bir Anayasa yapma olanağı vardır ama hukuk ve kurallar içinde hareket ederseniz bu mümkündür dedi.
     Kanadoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivalinde yaptığı konuşmada, çağdaş ve uygar bir demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerine açılan bir kapı olduğunu belirterek, demokrasinin çoğunluğa karşı azınlığın haklarını koruyan bir rejim olduğunu söyledi.
     Demokrasinin kurallar bütünü olduğunu, kültür, etik, uzlaşı, anlaşma ve hoşgörü istediğini anlatan Kanadoğlu, Maalesef bunların hiçbirisinin bizde pek fazla olduğunu söylemek mümkün değil ifadesini kullandı.
     Türkiyede halk oylaması olmadan anayasanın baştan sona değiştirilemeyeceğini savunan Kanadoğlu, Elinizdeki anayasayı eleştirebilirsiniz. Bu anayasayı daha çağdaş, daha uygar bir hale getirmek arzusu sizin için tabii bir haldir. Evet Adan Zye bir Anayasa yapma olanağı vardır ama hukuk ve kurallar içinde hareket ederseniz bu mümkündür şeklinde konuştu.
     Kanadoğlu, bunun çaresinin anayasa değişikliklerinin halk oylamasına götürülmesi olduğunu belirterek, bu durumda yapılacak işin Anayasanın 175. maddesinde bir değişiklik yaparak bu konunun halka götürülmesinin sağlanması olduğunu bildirdi.
     Halkın yeni bir anayasa yapma yetkisi vermesi halinde kurulacak bir kurucu meclisin de bütün düşüncelerin ifade edilebildiği bir meclis olması gerektiğini dile getiren Kanadoğlu, Bu meclisin hazırladığı anayasa, halk oylamasına konulacak. Ancak böyle yeni bir anayasa yapılabilecektir diye konuştu.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de Edirne Belediyesi olarak eğitim ve kültüre büyük önem verdiklerini anlatarak, Edirnede Selimiye ve Kırkpınarın UNESCOnun Dünya Kültür Mirası Listesine girdiğini hatırlattı.
     Sedefçi, Edirnenin dünya kenti olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayarak, daha fazla eserin bu listeye girmesi için çalışacaklarını belirtti.
     Edirnede 3 gün sürecek 1. Eğitim ve Kültür Festivali kapsamında, çeşitli panel ve konserler düzenlenecek.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER