Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivali

Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivali -Araştırmacı-tarihçi yazar Koloğlu: -Edirne, tüm dünya devletleri için çok önemli bir şehirdir (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Araştırmacı-tarihçi yazar Orhan Koloğlu, Edirnenin tüm dünya devletleri için çok önemli bir şehir olduğunu söyledi.
     Koloğlu, 1. Eğitim ve Kültür Festivali kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Milli Mücadelede Edirne konulu konferansta yaptığı konuşmada, Edirnenin tarihi ve kültürel yapısı dolayısıyla önem taşıdığını anlattı.
     Birçok devletin 1829da Yunanistana bağımsızlık vermek için Edirneye girdiğini hatırlatan Koloğlu, Bu kapsamda özellikle Rus orduları Edirneye girdi. Çünkü Edirne Rus orduları için de çok büyük bir anlam taşıyordu diye konuştu.
     Koloğlu, Edirnenin 90 yıl boyunca Osmanlının başkentliğini yaptığını belirterek, Balkanlar için önemli bir şehirdir. Öte yandan, zamanında İstanbul başkent olduktan sonra sultanlarımızın çoğu Edirneye gelirdi. Savaşlara Edirneden geçilmeden çıkılmazdı. Ordularımız buraya kadar gelir, sonrasında savaşa çıkardı. Bu nedenle Edirne, tüm dünya devletleri için çok önemli bir şehirdir ifadelerini kullandı.
     Konferansa Edirne Valisi Hasan Duruer, Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu, araştırmacı tarihçi Dr. Ali Arslan, Turizm ve Tanıtma eski Bakanı Dr. Alev Coşkun, Trakya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemile Arıkoğlu ve vatandaşlar katıldı.
     Festival, yarın çeşitli etkinliklerle sona erecek.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirne 1. Eğitim ve Kültür Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER