Edirne Belediye Başkanı Sedefçi:

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -Biz 4 dönümlük yere, 100 metrekarelik bir lokal yeri yapacaksak bu talan değildir


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Biz 4 dönümlük yere, 100 metrekarelik bir lokal yeri yapacaksak bu talan değildir dedi.
     Sedefçi, belediye meclisinin aralık ayı toplantısında yaptığı konuşmada, Edirnede yeşil alanların talan edildiği yönündeki iddialara tepki gösterdi.
     Görev yaptığı süre boyunca, hiçbir yeşil sahanın vasfını değiştirmediğini belirten Sedefçi, Biz 4 dönümlük yere, 100 metrekarelik bir lokal yeri yapacaksak bu talan değildir. Asla vasfını değiştirmiyoruz. 19 yıldan beri ben hiçbir yeşil sahayı değiştirmedim. Öyle bir şey asla yapmadım diye konuştu.
     Sedefçi, Ağaoğlu Şirketler Grubunun Maslak 1453 projesine de değinerek, 100 bin metrekare yeşil alanın inşaat için kullanıldığını savundu.
     Yeşil alanların lokal olarak kullanılması için bugüne kadar birçok derneğe yer verdiklerini ifade eden Hamdi Sedefçi, şunları kaydetti:
     Sonuçta biz 100 metrekarelik bina yaptıracağız, 3 dönümlük, 2 dönümlük yere. Ne talanı kardeşim! Değiştirmiyoruz vasfını biz. Geçici bir süre için, 5 yıl, 10 yıl kullanmak için bir derneğe veriyoruz. Birçok derneğe verdik talan mı edildi bu yerler- Gidip Avcılar Derneğinde rakı içiyorsunuz rahatlıkla, orada oturup keyfinizi yapıyorsunuz rahatlıkla. Orası boştu, atıl bir yerdi. Biz yeşil sahayı değiştirmedik. İnşaat izni vermedik.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER