Edirne Valisi Duruerin ziyaretleri

Edirne Valisi Duruerin ziyaretleri


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.
     Dernek Başkanı Selahattin Pınar ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Duruer, sivil toplum örgütlerini düşünce ve faaliyet ayrımı gözetmeksizin ziyaret ettiğini söyledi.
     Edirnenin yararı için çalışan herkesin yanında olduğunu belirten Duruer, Kapımız herkese açık. Benim görevim vatandaşı dinleyip sorunlarına çözüm üretmek dedi.
     Pınar da derneğin faaliyetleri hakkında Duruere bilgi vererek, yeni dernek binasının ruhsatını aldıklarını, inşaata başlayacaklarını bildirdi.
    
     -EDAK ziyareti-
    
     Duruer, Edirne Arama ve Kurtama Derneğini de (EDAK) ziyaret etti.
     Dernek binasını gezip, arama ve kurtarma malzemelerini inceleyen Duruer, Dernek Başkanı Zafer Çimenden bilgi aldı.
     Derneğin farklı meslek gruplarına mensup 45 üyesi bulunduğunu belirten Çimen, deprem ve su arama kurtarma faaliyetleri yaptıklarını söyledi.
     Van depreminin ardından bölgeye giderek arama ve kurtarma çalışmalarına katıldıklarını anlatan Çimen, Edirnede meydana gelen taşkınlarda da aktif olarak görev aldıklarını dile getirdi.
     EDAK üyesi Serhad Ceylan da taşkınlarda Tunca Nehri kenarında yaşanan araç trafiğini önlemek için uygun bir noktaya afet koordinasyon merkezi kurulması gerektiğini söyledi.
     Duruer de EDAKın bugüne kadar yaptığı çalışmaları beğendiğini söyleyerek, afet koordinasyon merkezi kurulması talep edilen yerde inceleme yapacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirne Valisi Duruerin ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER