Edremitteki kuvvetli yağış

Edremitteki kuvvetli yağış -AFAD ekiplerinin sel sularından 173 kişiyi kurtardığı bildirildi -Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü ilçeye ilk etapta AFADdan 250 bin lira gönderildi


BALIKESİR (A.A) - Hafta sonunda Edremitte etkili olan kuvvetli yağışla ilgili görevlendirilen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı ekiplerin, sel sularından 173 kişiyi kurtardığı bildirildi.
     AA muhabirinin Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Edremitte metrekareye 169 kilogram yağışın düştüğü Cumartesi akşamında harekete geçen AFAD, bölgeye birçok ilden ekip gönderdi.
     Balıkesirden 4 araç, 2 kurtarma botu ve 20 personel; İzmirden 5 araç, 2 kurtarma botu, 22 personel; Bursadan 4 araç, 3 kurtarma botu, 17 personel ve Çanakkaleden 1 araç, 1 kurtarma botu ve 5 personel olmak üzere 14 araç, 8 kurtarma botu ve 64 personel, hızla Edremit ve bağlı yerleşim birimlerine ulaşarak, göreve başladı.
     Yağış devam ederken zamanla yarışan ve kendilerini riske atan ekipler, derelerin taşması ve Kazdağlarından gelen suyun etkisiyle kuvvetli yağışla oluşan azgın sel sularına kapılan araçların içinde ve üzerinde mahsur kalan 173 kişiyi kurtardı. Mahsur kalanları kurtarma çalışmaları, zor şartlar altında 4 saat gibi uzun bir sürede gerçekleşti.
    
     -İlk etapta 250 bin lira-
    
     Edremit ve bağlı yerleşim birimlerinde dün sabah saatlerinde başlayan hasar tespit çalışmaları aralıksız sürerken, bir yandan da evlerden su tahliyesi yapılıyor.
     Alt yapı hasarına ilişkin ön tespitin tamamlandığını belirten yetkililer, AFADın ilk etapta Edremite 250 bin lira gönderdiğini dile getirerek İlave taleplerimiz var ve çalışmalarımıza göre gelecek. Bölgede ciddi hasar var. Birçok evde eşyalar kullanılamaz halde dedi.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Edremitteki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER