Edremitten kısa kısa

Edremitten kısa kısa -Umut Ateşi Projesi gala gecesiyle tamamlandı


BALIKESİR (A.A) - Edremitte risk altında bulunan çocuk ve gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasını, sanat alanında mesleki yönden eğitilerek istihdam edilmelerini amaçlayan Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğünün Edremit Umut Ateşi projesi, gala gecesiyle finale ulaştı.
     Edremit Kaymakamı Osman Tunç, galada, çok saygı duyulacak bir emeğin son etkinliğini yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Bu etkinliğe katkı da bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben gençlerimizin bu şehre belediye başkanı olmasını arzu ediyorum. Bu gençlerin arasından yetişmiş hekimlerimizin, hastanemizde başhekim olmasını arzu ediyoruz. Güvenlik güçlerimizin amirleri olarak gençleri görmeyi yürekten arzu ediyoruz. Gençlerimiz bunu neden yapmasın- Onların neyi eksik- Ben hiç zor olmadığına yürekten inanıyorum. Hiçbir suçu, hiçbir çocuğumuza yakıştıramıyorum. Bir suç ortamında çocuğu düşünmek bile kötü. Bir hırsızlık malını bir çocuğun elinde görmek ne kadar acı bir manzara.
     Konuşmalardan sonra eğitim gören 20 erkek ve 6 kız çocuğundan oluşan müzik grubu, bazı eserleri seslendirdi.
     Galaya, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ertaş, Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Bahçe bakımı kursu-
    
     Edremit Halk Eğitim Merkezi ile Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Edremit ve Altınoluk beldesinde ortaklaşa yürüttükleri Park Bahçe ve Koruların Bakımı Kursu başladı. Kursa katılanların 272 saat eğitim alacakları öğrenildi.
     Edremit Belediye Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Atış, kursu sayesinde çalışanların daha bilinçli hale geleceğini belirterek, Katılımcıları, aldıkları bilgiler sayesinde işlerini daha profesyonel yapacaklar dedi.
    
     -Yeşilay Haftası-
    
     Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, 1-7 Mart arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti:
     Zararlı alışkanlıklar, aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden uzaklaştırmaktadır. Bu maddelere karşı mücadele eden çalışmaları desteklemek, sorumluluk taşıyan herkesin görevi olmalıdır. Sağlıksız nesil ve toplumların hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün olmadığı gibi, insanların uzun ömürlü olmaları fiziken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır. Spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzaklaşınız. Bu düşünceler çerçevesinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, tüm vatandaşlarımıza sigara, alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Emrah Elmas
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Edremitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER