Edremit Belediyesindeki operasyon

Edremit Belediyesindeki operasyon -Belediye görevlisi 3 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında, 5 belediye meclisi üyesinin ifadesine başvurulacağı bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Edremit Belediyesine yönelik, açık reklam alanlarının kiraya verilmesi ihalelerine fesat karıştırıldığı ve rüşvet alındığı iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında, belediye görevlisi 3 kişinin gözaltına alındığı, 5 belediye meclisi üyesinin de ifadesine başvurulacağı bildirildi.
     Sabah saatlerinde belediye binasına gelen polis ekipleri, imar servisinde görevli jeoloji mühendisi İ.C, tekniker G.Ö ve eski imar müdürü H.Çyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan bu kişilerin, Cumhuriyet Savcılığına götürüldükleri öğrenildi.
     Öte yandan, 5 belediye meclis üyesinin de ifadesine başvurulmak için adliyeye çağrıldığı belirtildi.
     Operasyon, Reklam panoları, otobüs durağı ve billboard gibi açık hava reklam alanlarının 2011de 10 yıl süreyle kiraya verilmesi ihalesine, rüşvet karşılığında fesat karıştırıldığı, ülke genelinde birçok belediyenin reklam ihalelerini alan aynı firmaya kamu zararı oluşturacak şekilde, Kamu İhale Kanununun 17. maddesince düzenlenen ve ihale sürecinde yasak olan bazı ilkelere aykırı davranıldığı iddiasıyla düzenlenmişti.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Emrah Elmas / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Edremit Belediyesindeki operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER