Edremit Körfezine katı atık tesisi

Edremit Körfezine katı atık tesisi -Körfezde Katı Atık Tesisi yapılması konusunda karar alındığını bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Körfez Belediyeler Birliği ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Edremit Körfezinde katı atık tesisi yapılması konusunda karar alındığını ve çalışmaların bayramdan sonra başlayacağını bildirdi.
     Körfez Belediyeler Birliği Akçay Belediyesi Meclis Salonunda toplandı.
     Akova, burada yaptığı konuşmada, Edremite yapılması planlanan katı atık projesi ile ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Tesisin Burhaniye ilçesine bağlı Çallı köyünde kurulması yönünde karar alındığını belirten Akova, 400 dönüm alana ihtiyaç var. Valimizin destekleriyle 3 ayrı yer tahsisi gerçekleştirdik. Açık cezaevi yapımı için ayrılan yeri de bize ayırabileceklerini bildirdiler. Beklemedeyiz dedi.
     Projeyi AB Katılık Öncesi İşbirliği (İPA) Projesi ile hayata geçireceklerini ifade eden Akova, şöyle konuştu:
     Ülkemizdeki 17 birliğe bu imkan tanındı ve bizler ilk seçilenler arasındayız. Mutabakat imzalandı ve adımlar atılacak. Tesis İPA fonları istifadesiyle ilerleyecek. Projenin yüzde 85ini AB, kalan 15ini de devletimiz karşılayacak. Devletin karşılayacağı kısım ise daha tam netleşmedi. Projede her türlü sorun çözüldü. Bayram sonrası işe başlanacak. Proje çizimi firmaya ihale edildi. Bu firma incelemelerde bulunuyor. İstatistikler ediniyor. Bu proje kapsamında Edremit Körfezindeki 5 ilçe ve 10 beldenin çöpleri ayrıştırılıp toplanacak. Bizler, Özel İdarenin ve köylerimizin de bu projeye dahil olmalarını istiyoruz.
     1991 yılında kurulan Körfez Belediyeler Birliğinin en büyük projesini hayata geçirmeye hazırlandıklarını anlatan Akova, Bundan sonra projeler önümüze gelecek ve depolama alanları ve inşaat alanı aktarma istasyonu ihale edilecek. Bu arada belediyeler vahşi depolamalarını düzenli bir hale getirmekle bu projeye yardımcı olabilirler. Yani tedbir alabilirler. Bu dev proje 2014 yılında tamamlanacak. Kaba taslak tahmini maliyeti ise 16-17 milyon avro olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Edremit / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Edremit Körfezine katı atık tesisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER