Efsane golcü Lefterin adı köy okulunda

Efsane golcü Lefterin adı köy okulunda yaşatılacak -Fenerbahçeli bir grup taraftarın, Lefter Küçükandonyadis anısına Afyonkarahisarın Şuhut ilçesine bağlı Mahmut köyündeki okula bağışladığı kitaplardan oluşan kütüphane, efsane golc


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Ali Kemal Akan - Fenerbahçe taraftar grubunun, Afyonkarahisarın Şuhut ilçesine bağlı Mahmut köyündeki ilkokula bağışladığı kitap ve kırtasiye gereçlerinden oluşan Lefter Kütüphanesi, sarı-lacivertli kulübün efsane golcüsü Lefter Küçükandonyadisin vefatının birinci yıl dönümüne rastlayan yarın törenle hizmete girecek.
     Mahmut Köyü İlkokulu öğretmenlerinin, okul kütüphanesini geliştirme düşüncesi, Fenerbahçenin Sol Açık adlı taraftar grubunun desteğiyle ülke genelinde kampanyaya dönüştü.
     Yazdı kalem, doldu defter, çocukların okuyor Lefter sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında toplanan yaklaşık 8 bin kitaptan 3 bin 500ü Mahmut Köyü İlkokuluna, kalanı da çeşitli okullara bağışlandı.
     Mahmuttaki okulda oluşturulan Lefter Kütüphanesinin açılışı, Fenerbahçenin efsane golcüsü Lefter Küçükandonyadisin vefatının birinci yıl dönümü olan yarın törenle yapılacak.
     Okulun Kütüphanecilik Kulübü öğretmeni İsmail Hakkı Uğurli, AA muhabirine, Türkçe öğretmeni İlker Türköz öncülüğünde yaklaşık bin kitaptan hazırlanan okuldaki kütüphanenin yaklaşık bir yıl önce öğrencilere hizmet vermeye başladığını söyledi.
     Kütüphaneyi genişletmek amacıyla internetteki sosyal paylaşım sitelerinde vatandaşlardan destek istediklerini ve taraftar gruplarına e-postalar gönderdiklerini belirten Uğurli, Lefter Küçükandonyadis adına kütüphane kurmayı düşünen Sol Açık taraftar grubu yöneticilerinin kendileriyle iletişime geçtiğini bildirdi.
     Uğurli, yöneticilerin, kütüphaneyi Mahmutta kurmayı teklif ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Bu teklifi okul müdürümüz Cengiz Sarıkoç ile görüştük ve Neden olmasın dedik. Lefter, Türk futbolunun ordinaryüsü. Taraftar grubuyla yeniden diyaloğa geçerek anlaştık ve bir kampanya başlattılar. Hiç beklemediğimiz, büyük çapta bir kampanyaya dönüştü. Birçok internet sitesine reklam vererek kampanyayı sürdürdüler. Bu kampanya çok fazla ses getirdi. Fenerbahçenin taraftar dernekleri aracılığıyla pek çok kişi kampanyadan haberdar oldu ve çok sayıda ilden destek gördü. Afyonkarahisar Fenerbahçeliler Derneği, Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) Fenerbahçeli taraftar grupları da kitap toplamak için kampanya yürüttü. Sadece bize değil, başka okullara da yetecek sayıda kitap toplandı. Hepsine teşekkür ederiz.
    
     -Galatasaray taraftarı müdürden Fenerbahçelilere teşekkür-
    
     Galatasaray taraftarı olan Sarıkoç da köyde internet kullanım oranının az, buna karşı bir araştırma yapmak isteyen ya da okuma alışkanlığı kazanmak isteyenlerin sayısının fazla olduğunu söyledi.
     Bu isteğe artık Lefter Kütüphanesinin cevap vereceğini bildiren Sarıkoç, Sol Açık taraftar grubuna destekleri için teşekkür etti.
     Köyde yaklaşık 800 öğrenci bulunduğu bilgisini veren Sarıkoç, kütüphanenin genişlemesinden dolayı ihtiyaç duyulan rafların, Afyonkarahisarda sucuk üretimi yapan firmanın sahibi Mehmet Kocaşaban tarafından hediye edildiğini belirtti.
     Sarıkoç, kampanya kapsamında yaklaşık 8 bin kitap toplandığını, bunun 3 bin 500ünü okulda kullandıklarını, kalanının ise çeşitli okullara dağıtıldığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Efsane golcü Lefterin adı köy okulunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER