EGAFED 82nci yönetim kurulu toplantısı

EGAFED 82nci yönetim kurulu toplantısı -TÜGİK Başkanı Güral: Bankaların faiz maliyetleri üzerindeki insafsızlığı, ekonominin daha fazla hızlanmasına engel oluyor. Faiz maliyetleri mutlaka tek haneli rakamlara düşürülmeli


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Bankaların faiz maliyetleri üzerindeki insafsızlığı, ekonominin daha fazla hızlanmasına engel oluyor. Faiz maliyetleri mutlaka tek haneli rakamlara düşürülmeli dedi.
     Güral, Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneğinin (KÜGİAD) ev sahipliğinde düzenlenen Ege Akdeniz Genç İş Adamları Federasyonunun (EGAFED) 82nci yönetim kurulu toplantısında, TÜGİKin, Türkiye ekonomisinde önemli bir paya sahip olduğunu bildirdi.
     TÜGİK üyeleri olarak ülkeye azami düzeyde katkı yapmayı ve istihdam oluşturmayı amaçladıklarını belirten Güral, şöyle devam etti:
     Üyelerimiz, ülke içinde ve dışında daha fazla ticaret yapmak, yeni yatırımları hayata geçirerek istihdam oluşturmak için çaba harcıyor. Ancak üzülerek görüyoruz ki, faiz maliyetleri, üyelerimizin hızını kesiyor. Yalnızca TÜGİK üyelerinin değil, tüm Türkiye ekonomisinin hızı, faiz maliyetlerinden olumsuz etkileniyor. Bankaların faiz maliyetleri üzerindeki insafsızlığı, ekonominin daha fazla hızlanmasına engel oluyor. Faiz maliyetleri mutlaka tek haneli rakamlara düşürülmeli. Aksi takdirde yatırımlar ve çeşitli sektörlerdeki ticaret hacmi azalacak, dolayısıyla ekonominin büyümesi yavaşlayacaktır. Faiz maliyetleri tek haneli rakamlara inerse, 2013 yatırım yılı olur ve Türkiye ekonomisi beklentilerin çok üzerinde bir büyüme seviyesine ulaşır.
     Güral, 1990lı yılların başında başlayan genç işadamları hareketi olan TÜGİKin, Türkiye için çalışan genç işadamlarını bir araya getirerek vizyon ve sinerji oluşturduğunu, bu doğrultuda ekonomi ve istihdama katkı sağlayarak değer ürettiğini anlattı.
     TÜGİKin, 7 federasyon, 72 dernek ve 500den fazla sektör kollarında faaliyet gösteren 9 bin üyesi bulunduğuna dikkati çeken Güral, Bugün itibariyle TÜGİK üyeleri 250 bin kişiye doğrudan, 1 milyon kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlamaktadır. TÜGİK üyesi şirketlerin portföy değeri 100 milyar doların üzerindedir diye konuştu.
     Güral, KOBİlerin, Türkiyede işletmelerin yüzde 98ini oluşturduğunu, istihdamın yüzde 76sını sağladığını, ihracatın yüzde 30unu karşıladığını dile getirerek, buna karşı tüm kredilerin sadece yüzde 5ini KOBİlerin kullandığını sözlerine ekledi.
     EGAFED Başkanı Efkan Ceylan da Türkiyede kısır, yıpratıcı ve sonu gelmeyen gündelik tartışmaların bir yana bırakılması, ekonomi başta olmak üzere reel sorunların çözümüne odaklanılması gerektiğini belirtti.
     Toplantıya, KÜGİAD Başkanı Mithat Delenin yanı sıra toplantıya Ege ve Akdeniz bölgelerinden çok sayıda genç işadamı katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber EGAFED 82nci yönetim kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER