EGC Medya Başarı Ödülleri Töreni

EGC Medya Başarı Ödülleri Töreni -Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: -"Herkes daha güzel bir Türkiye için uğraşıyor. Basında bunun bir parçasıdır"


ESKİŞEHİR (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Herkes daha güzel bir Türkiye için uğraşıyor. Basında bunun bir parçasıdır" dedi.
     Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti (EGC), "Medya Başarı Ödülleri"ni kazanan basın mensupları düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
     Atalay, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezinde düzenlenen programdaki konuşmasında Eskişehirin pek çok önemli insan yetiştirdiğini anlatarak, şunları kaydetti:
     "Eskişehir basını bu ülkenin en kıymetli basınlarından biri. Bugün arkadaşlarımız, gazetelerimiz ödül alıyorsa hiçbiri tesadüf değil. Ben analarının ak sütü gibi hak ettiklerini düşünüyorum. Biz sadece yerel basının değil ulusal basının da Anadolunun her köşesinde emek veren gazetecilerinde özgür olmasını arzu ediyoruz. Kin ve intikamla, yalan ve iftirayla, şantaj haberciliğiyle değil bunun dışındaki her şeyle daha fazla özgürlük olsun istiyoruz. Herkes daha güzel bir Türkiye için uğraşıyor. Basında bunun bir parçasıdır."
     Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de Eskişehirin insanların kardeşçe yaşadığı bir kent olduğunu ifade ederek, "Bütün herkesi ayrımsız seviyorum. Türkiyeyi çok seviyoruz. Böyle bir günde herkesin bu ülkede saygı ve sevgiyle yaşamasını diliyorum" diye konuştu.
     Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca da yaptıkları yarışmayı her yıl düzenlediklerini belirterek, gazetecilerin yaşadıkları sıkıntılar karşısında kendilerine destek verilmesini istedi.
     Eskişehirli gazetecilerinin çok kaliteli bir haber anlayışı olduğunu ifade eden Karaca, ödül alan gazetecilerin başarılarının devamını diledi.
     Konuşmaların ardından "Haber Dalı"nda Çağlar Özyazıcı-Sakarya Gazetesi (Okul yolu çile dolu), Yüksel Başağaç - Sakarya Gazetesi (10 numara yağcılık), Ali Naki Erdoğan - İstikbal Gazetesi (Sınav yeri inşaat alanı çıktı) ödülünü alırken, "Fotoğraf Dalı"nda Göksel Demiral - Sonhaber Gazetesi (Analar ne evlatlar doğuruyor), Merve Taver - Anadolu Gazetesi (Bu nasıl gözaltı), Kaan Özcan - Sakarya Gazetesi (Utandıran fotoğraf), "Sayfa Düzeni Dalı"nda Ali Çalık - Anadolu Gazetesi, Burcu Arda - Sonhaber Gazetesi, "Söyleşi Dalı"nda Saadet Yörükçü Kefal - Hürriyet Gazetesi (Mezara değil, pazara kadar), Özge Zaim - İstikbal Gazetesi (Doktorlar boyacı oldu), Ergün Haktanıyan - Posta Gazetesi (Tacı da korneri de biliyoruz), "TV Haber Dalı"nda Rasim Kılıç - ES TV (Asansörler), Özgür Erensözler - TRT (Kanserli çocukların okuma mücadelesi), Kaan Akansu - Kanal 3 (48 yıllık baklava ustası yılın ahisi), "TV Programı Dalı"nda ise Soner Yüksel - ES TV (Deplasman Öyküleri), Selçuk Arat - Kanal 26 (Kayıt altında) ödüllerini aldı.
     Etkinlikte, Sertele de "Özgürlük ve Demokrasi" ödülü verildi.
     Programa, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, gazeteciler ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber EGC Medya Başarı Ödülleri Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER