Ege Denizindeki deprem

Ege Denizindeki deprem -ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekler: -Biz de depremi şu anda izliyoruz. Kandillinin verilerine de bakıyoruz. Şu anda artçılar sürüyor. Uzunca bir süre de devam edecektir -


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Bekler, Biz de depremi şu anda izliyoruz. Kandillinin verilerine de bakıyoruz. Şu anda artçılar sürüyor. Uzunca bir süre de devam edecektir dedi.
     Bekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1953 yılında Yenicede büyük bir deprem meydana geldiğini, bu depremden sonra bölgede deprem beklentilerinin sürdüğünü bildirdi. Son depremin bunlardan birisi olmadığını, ancak riskin sürdüğünü belirten Bekler, şunları kaydetti:
     Denizde olması daha avantajlı hasar yapmaması açısından. Aynı büyüklükte bir deprem karada olsaydı, Ezine ilçemizde orta şiddette bir hasara yol açardı. Biz de depremi şu anda izliyoruz. Kandillinin verilerine de bakıyoruz. Şu anda artçılar sürüyor. Uzunca bir süre de devam edecektir. Vatandaşların rahat olmasını istiyoruz. Bu deprem denizden geldi, evde hasara yol açacak bir deprem değil. Artçıların da en büyüğü de en fazla 4,5 ve 5,0 şiddetinde olabilir. Bu deprem tektonik yapılardaki kayaçlarda biriken enerjinin açığa çıkmasıyla oluştu. Bölgede bir birikmenin oluştuğunu söyleyebiliriz. Bu depremin olması normal, olmaması anormal bir durumdur.
    
     Muhabir: Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Ege Denizindeki deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER