Egeli deri ihracatçıları Rus heyetini ağırladı

Egeli deri ihracatçıları Rus heyetini ağırladı


İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birlikleri, Rusya Federasyonunun deri mamulleri ithalatçısı ve perakendecilerinden oluşan heyeti ağırladı.
     Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı tanıtım faaliyetleri kapsamında, bakanlık himayesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde, Rusya Federasyonundan firmaların katılımıyla deri ve deri mamulleri ihracatçılarına yönelik Özel Nitelikli Alım Heyeti programı gerçekleştirildi.
     Program çerçevesinde mağazacılık ve toptan satış yapan 5 Rus firması, Egeli deri ve deri mamulleri ihracatçısı 65 firmayla ikili görüşmeler yaptı.
     Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiyenin deri ve deri mamulleri ihracatında Rusyanın birinci ülke olmasına karşın, Ege Bölgesinden yapılan deri ürünleri ihracatında Rusyanın dördüncü sırada yer aldığına işaret etti.
     Bu durumun Rusyaya Ege Bölgesinden deri ihracatının artırılması konusunda kendilerini motive ettiğini ifade eden Galiko, şunları kaydetti:
     Bu yıl da Rusyaya ihracatımızın artmasını hedefliyoruz ve orta vadede Ege Bölgesinden Rusyaya deri ürünleri ihracatında 50 milyon dolara ulaşmayı amaçlıyoruz. Özel Nitelikli Alım Heyeti Organizasyonu kapsamındaki amacımız, Rusyaya olan deri ve deri mamulleri ihracatımızı daha da arttırmak ve Ege Bölgesinin deri ürünleri ihracatındaki düşüşün önüne geçerek kaliteli Türk derisinin tanıtımını yapmaktır.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Egeli deri ihracatçıları Rus heyetini ağırladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER