EGİAD Sektör Tanıtım Günleri

EGİAD Sektör Tanıtım Günleri -TİM Yönetim Kurulu Üyesi Alharal: -Türk ihracatçısının rekabet gücünü zora sokacak kararların, sadece Türk ihracatçısının zararına değil, tüm Türkiyenin zararına sonuçlar doğuracağı uyarısını yapmayı


İZMİR (A.A) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu üyesi Eli Alharal, Türk ihracatçısının rekabet gücünü zora sokacak kararların sadece Türk ihracatçısının değil tüm Türkiyenin zararına sonuçlar doğuracağını belirtti.
     Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından Sektör Tanıtım Günleri ve İş Zirvesi kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılına Doğru Türkiyenin Hedefi ve Stratejileri konulu panel düzenlendi.
     İzmir Fuarında düzenlenen panelde konuşan Alharal, TİM tarafından hazırlanan 2023 Türkiye İhracat Stratejisi Projesinin devlet projesi olarak kabul edildiğini, ihracatta 2023 yılı için konulan 500 milyar dolar hedefinin çok ayrıntılı bir çalışma sonucu ortaya konduğunu kaydetti.
     Türkiyenin son 10 yılda ihracatını 4 kat artırarak 36 milyar dolardan 144 milyar dolar seviyesine çıkardığına işaret eden Alharal, şöyle konuştu:
     Ar-Ge, inovasyon ve tasarım çalışmalarıyla Türkiyenin ihracatını 2023 yılında 500 milyar dolara çıkaracağız. Bu hedeften yola çıkarak, Türkiyede her kesimin ihracatla rekabet eden bir büyüme modelini hayata geçirme noktasında istekli olması gerektiğine inanıyoruz. Bu süreçte Türk ihracatçısının rekabet gücünü zora sokacak kararların sadece Türk ihracatçısının zararına değil, tüm Türkiyenin zararına sonuçlar doğuracağı uyarısını yapmayı zorunlu görüyoruz. Ekonomi Bakanımız sayın Zafer Çağlayanın son günlerde konu ile ilgili açıklamalarını desteklediğimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
     Alharal, Ege Bölgesinin Ocak-Temmuz döneminde dış ticaret fazlası veren konuma yükseldiğine dikkati çekerek, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 112ye ulaştığını sözlerine ekledi.
     İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Türkiyenin 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde Ege Bölgesinin payının en az 5te 1 olması gerektiğini ifade etti.
     En büyük ihracat payının otomotiv sektöründe olduğunu kaydeden Demirtaş, İzmirde akü var, disk var, balata var. Neden burada kendi otomobilimizi üretmeyelim- İzmirden Türk otomobil markası çıkmalıdır dedi.
     EGİAD Başkanı Temel Şen de Türkiye ekonomisinin iyi bir performans sergilediğini ancak işsizlikle mücadele için atılan adımları yeterli bulmadıklarını ifade etti.
     Panele Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da katıldı.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber EGİAD Sektör Tanıtım Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER