Eğitim, çocukların ayağına götürülüyor

Eğitim, çocukların ayağına götürülüyor -Sakaryada rahatsızlıkları nedeniyle sınıfta eğitim almaları sakıncalı görülen çocuklara gönüllü öğretmenler tarafından evde eğitim hizmeti veriliyor -Sakarya Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı:


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Sakaryada rahatsızlıkları nedeniyle sınıfta eğitim almalarında sakınca görülen çocuklar, evde eğitim hizmetiyle derslerinden geri kalmıyor.
     Lösemi hastası ve bedensel engelli olan ya da bulaşıcı hastalıklara yakalanan çocuklara gönüllü eğitmenlerce evlerinde eğitim veriliyor. İlkokul öğrencileri, eve gelen sınıf öğretmenleriyle haftada 10 saat, ortaokul öğrencileri de branş öğretmenlerinden ders alıyor.
     Sakarya Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulama sayesinde herkesin eğitim imkanından faydalandığını söyledi.
     Herkesin eğitim talebini karşılamak istediklerini belirten Sandıkçı, "Özellikle muhtaç çocuklarımızın eğitimi daha önemli hale gelmektedir. Okula gidip eğitim alamayan çocuklarımızın ayağına giderek ders veriyoruz. Hızlı, sıkı ve disiplinli çalışma yürütüyoruz" dedi.
     Sandıkçı, çocukların durumuna göre evde ya da hastanede eğitim verdiklerini kaydederek, şöyle devam etti:
     "Evde eğitim görmesi gereken çocuklarımız var. 6 aydan daha fazla ya da sürekli okula gidemeyen ve bunu doktor raporuyla belgelendiren çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Öncelikle çocuklarımızın engelini tanımlıyoruz, ardından da buna göre eğitim programı hazırlıyoruz. Bu programlar çocuğun sağlık durumuna göre değişiyor.
     Çocuklarımızın evine öğretmenlerimizi gönderiyoruz. Burada gönüllülük esas. Gönüllü öğretmenlerimiz bu eğitimi veriyor. Gerçekten çok kutsal bir görevi yerine getiriyor bu öğretmenlerimiz. Bu şekilde çocuklarımız, eğitim hakkından mahrum bırakılmıyor. Çocuğun yaşına göre, evlere daha fazla branş öğretmeni gönderiyoruz."
    
     -"Hiçbir öğrencimizi eğitimden mahrum bırakmayacağız"-
    
     Sandıkçı, her insanın sahip olduğu eğitim hakkını engel tanımaksızın karşılayacaklarını anlatarak, Sakaryada 11 öğrencinin evde eğitim hizmetinden yararlandığını vurguladı.
     "Bu çocuklarımız için 17 öğretmen görevlendirdik" diyen Sandıkçı, "Fırsat eşitliği anlamında çok önemli bir uygulama. Çocukların ve ailelerin bu engel mücadelesine öğretmenler olarak destek veriyoruz. Çocuklarımız da bu durumdan çok mutlu" ifadesini kullandı.
     Sandıkçı, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Bu durumda çocuğu olan aileleri başvuruda bulunmaya davet ediyorum. İsteyen herkesin evine öğretmen göndermeye hazırız. Bu tür öğrencilerimizin tamamına ulaşmak istiyoruz. Özel eğitim sınıflarını da artırmak istiyoruz. Bu sayıyı 46ya ulaştırdık, 250 öğrencimiz eğitim görüyor. Destek odalarını da artırıyoruz. Bireysel destek veriyoruz özel öğrencilerimize. Kaynaştırma çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Tanımlanması yapılan tüm öğrenciler için sınıf açıyoruz. Özel eğitime ihtiyacı olan hiçbir öğrencimizi eğitimden mahrum bırakmayacağız.
     İnşallah ihtiyacı olan tüm çocuklarımıza eğitim vereceğiz."
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Eğitim, çocukların ayağına götürülüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER