Eğitim

Eğitim-Bir-Sen üyeleri kamuda başörtüsü yasağının sonladırılması için eylem yaptı


KARABÜK (A.A) - Karabükte Eğitim-Bir-Sen üyeleri kamuda başörtüsü yasağıprotesto etti.
     Eğitim-Bir-Sen Karabük Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Nurcan Aydın ve beraberindeki sendika üyeleri, belediye önünde toplandı.
     Grup adına basın açıklaması yapan Aydın, özgür bir toplumda, düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin, fikirlerin zenginlik olduğuna inandıklarını, hiç bir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanların ötekileştirilmemesi gerektiğini söyledi.
     Çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istediklerini vurgulayan Aydın, Din-siyaset, gelenek-modernlik ve din-devlet geriliminin kurbanı çoğu kez kadınlar olmuştur. Üniversitelerde kızlarımız ikna odaları ile karşılaştı. İnsanlık onurumuzun olduğunu düşünmeden ilkel öfkeleriyle bize diz çöktürmeye çalıştılar. Siyasi çıkarları için inancımızın gereği olan başörtümüzü, daha derinlerde aklımızı, kalbimizi ve inancımızı kavgalarının ortasına çekmekten çekinmediler. Üniversitelerde kalkan başörtüsü yasağı artık kamu da çalışanlar içinde kalkmalıdır. Anayasada bulunmayan bir yasak, Anayasada korunan bir hak yok sayılıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER