Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesinde toplantı -Şube Başkanı Uçan: Sivilleşme ve özgürlükleri genişletme çabalarının çalışma hayatında da sürmesini bekliyor ve çalışanlar için kamuda serbest kıyafet uygulamasına geçilmesini talep ediyoru


KÜTAHYA (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, sivilleşme ve özgürlükleri genişletme çabalarının çalışma hayatında da sürmesini beklediklerini ve çalışanlar için kamuda serbest kıyafet uygulamasına geçilmesini talep ettiklerini bildirdi.
     Şubeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uçan, sendika binasında iş yeri temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, bu yıl gerçekleştirilen toplu sözleşme sürecinde çalışanlarına karşı cimri, sanayici ve iş adamlarına ise daha cömert davranıldığını savundu.
     Bu durumun, özellikle ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim görevlileri tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirten Uçan, şöyle devam etti:
     Milli Eğitim Bakanlığının kararnameyle teşkilat yapısını değiştirmesi ve akabinde 4+4+4 şeklinde 12 yıllık kesintili eğitime geçilmiş olmasına rağmen, Bakanlık, bu düzenlemeleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemelerini gerçekleştirememiş olmasından dolayı sınıfta kalmıştır. Başta norm kadro uygulamasında yaşanan çarpıklıklar olmak üzere öğretmenlerin isteğe ve özür durumuna bağlı yer değişikliği, yönetici atamaları, şube müdürlüğü sınavı ile görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları düzenlemeleri hemen yapılmalıdır. Bakanlık, yapacağı düzenlemelerde sendikaların paydaş olma özelliğinden yararlanmalı ve mevzuat çalışmalarına sendikaların yapacağı olumlu katkıları göz önünde bulundurmalıdır.
    
     -Sendika üyeleri, okullara serbest kıyafetler gidecek-
    
     Uçan, Eğitim-Bir-Sen olarak her fırsatta bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kalkmasını istediklerine dikkati çekti.
     Öğrencilere kıyafet serbestliği uygulamasını yeterli olmamakla birlikte olumlu bulduklarını bildiren Uçan, şunları kaydetti:
     Sivilleşme ve özgürlükleri genişletme çabalarının çalışma hayatında da sürmesini bekliyor ve çalışanlar için kamuda serbest kıyafet uygulamasına geçilmesini talep ediyoruz. Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun sloganıyla 2 Ocak Çarşamba günü okullarda saç, sakal, bıyık, tırnak uzunluğu gibi anlamsızlıklar içeren, kot ve benzeri pantolonu yasaklayan, başörtüsü takanlara başı açık olmayı şart koşan, darbe ürünü yönetmeliğin kaldırılması konusundaki kararlılığımızı göstermek amacıyla okul ve kurumlara sivil kıyafetlerle gideceğiz.
    
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER