Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Çağlar: Eğitim çalışanları olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin acilen değiştirilmesini istiyoruz


TOKAT (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, Eğitim çalışanları olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin acilen değiştirilmesini istiyoruz dedi.
     Çağlar, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliği protesto ettiklerini söyledi.
     Ülke genelinde sivil itaatsizlik göstererek, derslere serbest kıyafetle gireceklerini ifade eden Çağlar, devlet memurlarına üniformalı asker muamelesi yapıldığını iddia etti.
     Çağlar, Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğuyla ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren darbe döneminin ürünü, çağ dışı yönetmeliği tanımadığımızı haykırmak için buradayız diye konuştu.
     Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin değişmesi gerektiğini savunan Çağlar, şunları kaydetti:
     Biz eğitim çalışanları olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin acilen değiştirilmesini, kamuda çalışan kadınlara başı açık olacak şeklinde dayatma yapılmamasını, Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesine aykırı olan başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını, çalışanlar olarak ne giydiğimizle değil, ne ürettiğimizle ilgilenilmesini istiyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, darbe dönemlerinin dayatmalarına uymayacağımızı buradan ilan ediyoruz.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER