EGSİADdan üyelerine gıda bilgilendirmesi

EGSİADdan üyelerine gıda bilgilendirmesi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (EGSİAD) gıda komisyonu üyelerini, değişen gıda yasası konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     EGSİADtan yapılan açıklamada, konu bilgilendirmeyi, Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Çankaya ile Gıda ve Yem Şube Müdür Fatma Erdoğanın, hazırladıkları sunumla gerçekleştirdikleri kaydedildi.
     Avrupa Birliği uyum sürecinde değişen yasa ve uygulamalar hakkında bilgi veren Çankaya, gıda güvenliği konusunda bakanlık olarak çok hassas olduklarını ifade ederek, üreticileri de bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.
     Gıda güvenliğinin günümüz toplumlarında, öncelikli insan hakları arasında yer aldığını belirten Çankaya, Gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan iş yerleri ile toplu tüketim yerleri iyi hijyen uygulamaları ile Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi (HACCP) ilkelerine dayanan prosedürleri uygulamak ve sürdürmek zorundadır ifadelerini kullandı.
     Açıklamada, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatma Erdoğanın da üyelere, Bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu ile değişen gıda yasasının detaylarını anlattığına yer verildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber EGSİADdan üyelerine gıda bilgilendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER