EİBden yapılan ihracat

EİBden yapılan ihracat -EİB üzerinden yapılan ihracat şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 arttı, en fazla ihracat artışı ise bir önceki aya göre yüzde 303 ile zeytin ve zeytinyağında gerçekleşti -EİB Koordinatör


İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birliklerinin (EİB) 2013 Şubat ayı ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 artış gösterdiği bildirildi.
     EİBden yapılan yazılı açıklamaya göre, EİB bünyesindeki 12 ihracatçı birliğinden 2013 Şubat ayında 990 milyon 968 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 5 artış yakalayan EİBde, en fazla gelişim sağlayan birlik Ege Zeytin ve Zeytinyağı Birliği oldu. Zeytin ve zeytinyağı ihracatı bir önceki aya göre yüzde 303lük artışla 40 milyon 253 bin 380 dolara yükseldi.
     EİBden şubat ayında, 566 milyon 96 bin dolar tutarında sanayi, 348 milyon 149 bin dolar tutarına tarım, 76 milyon 722 bin dolar tutarında da maden ürünü ihracatı yapıldı.
    
     -Avrupa pazarındaki iyileşme umut oldu-
    
     EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, EİB üzerinden bu yılın ilk iki ayında yapılan ihracatın 1 milyar 933 milyon 186 bin dolara ulaştığını kaydetti.
     Son bir yıllık ihracatın ise 11 milyar 487 milyon 672 bin dolar olarak kayıtlara geçtiğine dikkati çeken Türkmenoğlu, bu rakamların birlik olarak yıl sonu için belirledikleri 12,5 milyar dolar tutarındaki ihracat hedeflerinin gerçekçi olduğunu gösterdiğini ifade etti.
     Türkmenoğlu, geçen yıl olumsuz gelişmelerin yaşandığı Avrupa Birliği ülkelerine ihracatta da iyileşme yaşandığına işaret ederek, Bu yılın ilk iki aylık döneminde ABye yaptığımız ihracat yüzde 6 artış gösterdi. En büyük ihraç pazarımızdaki bu olumlu gelişme 2013 yılına daha umutlu bakmamızı sağlıyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber EİBden yapılan ihracat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER