EİB Türk cumhuriyetlerine Ar

EİB Türk cumhuriyetlerine Ar-Ge projelerinde teknik destek verecek


İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birliklerinin, Ar-Ge ve inovasyon konularında yürüttüğü projelerle ilgili Türk cumhuriyetlerine teknik destek vermeye hazırlandığı bildirildi.
     Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, EİBde, Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklardan 33 kişilik bir heyetin katılımıyla Ar-Ge ve inovasyon konularında işbirliği ve deneyim aktarımı amacıyla toplantı gerçekleştirildi.
     Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Moldova ile Rusyanın Taütaristan Özerk Cumhuriyetinden temsilcilerin katıldığı toplantıda, Türk cumhuriyetleri ve akraba toplulukların yürüttükleri Ar-Ge ve inovasyon projelerinde işbirliği ve teknik destek sağlanması konuları ele alındı.
     EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ar-Ge ve inovasyon konularında Türk cumhuriyetleriyle tecrübelerini paylaşmak istediklerini ifade ederek, Katılımcılarla ihracatçı birliklerinin Türkiyedeki iş destek mekanizmaları arasındaki yerini ve dünyada pek eşine rastlanmayan sektör odaklı kümelenme temelli çalışma prensiplerini paylaştık. Bu bilgilerin iş destek mekanizmalarının çalışma prensiplerine de ışık tutacağını düşünüyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber EİB Türk cumhuriyetlerine Ar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER