Ekonomi Bakanı Çağlayana Çağ Üniversitesinden fahri

Ekonomi Bakanı Çağlayana Çağ Üniversitesinden fahri doktora


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayana, Çağ Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.
     Bakan Çağlayan, Mersinin Tarsus ilçesindeki Özel Çağ Üniversitesinin mezuniyet törenine katıldı.
     Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, Ananızın ak sütü gibi helal olan diplomanızı birazdan alacaksınız. Asıl mücadele yeni başlıyor. Bu günleri çok arayacaksınız. Büyüyen Türkiye ekonomisi içinde bizlerin sıkıntılarını çekmeyeceksiniz ümit ediyorum dedi.
     Mezun olan öğrencilere Her ne yaparsanız yapın, nerede olursanız olun, her zaman bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana olun diyen Çağlayan, Fahri doktora unvanı almak benim için onur. Mezun olanları tebrik ediyorum. Hayatın tam göbeğine giriyorsunuz. Bizlerden şanslısınız. Bizim yetişme şartlarımız farklıydı. Bu bizleri kıskandırmıyor, sevindiriyor diye konuştu.
     Bakan Çağlayan, her geçen gün değişen, marka değeri artan Türkiyenin şimdi güçlü olduğunu, gelişen ekonomisiyle, dışarıdan talimat almayan, gündemi belirlenmeyen bir ülke olduğunu kaydetti.
     Çağlayan, hayatında ilk defa doktor olmanın mutluluğunu yaşadığını da ifade etti.
     Üniversiteye hazırlanırken, ailesinin maddi imkansızlığı nedeniyle kursa gidemediğini, doktor olmasını isteyen annesinin üniversitede tıp bölümünü kazanamadığı için ağladığını anlatan Çağlayan, Annem hayatta olsaydı bugünleri görseydi. Tıp doktoru olmasam bile fahri doktora unvanımı görmüş olsaydı diye konuştu.
     Konuşmasının ardından Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci tarafından cübbesi giydirilen Çağlayan, fahri doktora diplomasını aldı. Çağlayan, daha sonra öğrencilerle birlikte kep attı.
    
     Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu Toros / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayana Çağ Üniversitesinden fahri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER