Ekonomi Bakanı Çağlayan:

Ekonomi Bakanı Çağlayan: -Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Biz kafatasçılığına karşıyız, inanç ayrımcılığı yapmaya da karşıyız -Biz milliyetçilikten, bu ülkede kafatasçılığı yaparak değil, bu ülkeyi zengin ederek, kişi başına


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, etnik milliyetçiliğe, kafatasçılığına ve inanç ayrımcılığı yapmaya karşı olduklarını belirterek, Biz milliyetçilikten, bu ülkede kafatasçılığı yaparak değil, bu ülkeyi zengin ederek, kişi başına düşen geliri artırarak, bu ülkeyi IMFye borçlandırmaktan kurtarmayı anlarız dedi.
     Bakan Çağlayan, Erdemli ilçesinde düzenlenen AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, il ve ilçe teşkilatlarının yapacağı çalışmalarla Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Mersindeki tüm belediyeleri almaya talip olduklarını söyledi.
     Aynı kararlılık ve tutumla, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam etmeleri halinde kentteki belediye başkanlıklarının almalarının önünde hiç bir engelin olmadığını ifade eden Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile diğer tüm belediyeleri tek tek alacağız. Ama yeter ki rehavete kapılmayalım dedi.
     Ekonomik ve siyasi istikrarın devam ettirilebilmesi için geçmişten daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Çağlayan, şöyle konuştu:
     Türkiye ne zaman büyümeyi hızlandırsa, düşmanlar ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Son günlerde Başbakanımızın liderliğinde başlatmış olduğumuz barış çabalarımızı görüyorsunuz. Bunları bozmaya çalışanlar var. Geçtiğimiz günlerde fikirlerini beğenin veya beğenmeyin BDP milletvekillerinin fikirlerini anlatmak için gittikleri Sinop ve Samsunda karşılaştıkları manzarayla çok rahatsız olduğumuzu belirtmek zorundayız. Birbirimize sabırlı olmak zorundayız. O yüzden birbirimize kenetlenmeliyiz. Yapılan çalışmalar, Türkiyenin terör belasından kurtulması noktasında önemli mesafeler kat ettirecektir. Hep birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşayacağız. Bu yönde başlamış olan çabalar son derece önemli. Bugün terör belasını çözecek kadro AK Parti kadroları ve onun lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğandır. Hayırlısıyla bunu da çözeceğiz. Tabi ki bunu istemeyenler farklı farklı tutum içerisinde olacak. Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Biz kafatasçılığına karşıyız, inanç ayrımcılığı yapmaya da karşıyız. Biz milliyetçilikten, bu ülkede kafatasçılığı yaparak değil, bu ülkeyi zengin ederek, kişi başına düşen geliri artırarak, bu ülkeyi IMFye borçlandırmaktan kurtarmayı anlarız. Çıkmış olduğumuz bu yolda, İnşallah Türkiyede birlikte yaşamayı, kardeşliği de tesis edeceğiz.
    
     -Türkiyenin IMFye borcu-
    
     Türkiyenin IMFye olan borcunu bitirme noktasında da önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini bildiren Çağlayan, şöyle devam etti:
     24 Mayıstan sonra koltuklarınıza otururken, biraz daha kasılarak oturun. Çünkü IMFye olan son 400 milyon dolarlık borcumuzu da kapatıyoruz. Böylelikle yeni bir devir açacağız. Zamanında memurunun maaşını vermek için 1 milyar dolar kredi almak için kapıda bekleyen Türkiye, IMFye 5 milyar dolar borç verecek. O zamanlar IMF başkanının ismini bir kurumun çaycısı bile bilirdi. Şimdi bilen var mı- Vallahi billahi bende bilmiyorum. 11 yıl önce bunları biri söylese kimse inanmaz güler geçerdik. Ama şimdi gerçek oldu.
     2B konusunun Mersin ve Erdemli açısından çok önemli olduğunu dile getiren Çağlayan, kanun teklifi hazırlandığını, yapılacak değişiklikle uygulama kapsamında mücavir alandaki taksit sayısının 3 yıldan 5 yıla çıkarılacağını, mücavir alan dışındaki alanların taksitinin ise 4 yıldan 6 yıla çıkarılacağını bildirdi.
    
     -Akdeniz Oyunları-
    
     Geçen seçim döneminde Mersine ve Mersinlilere verdikleri tüm sözleri teker teker yerine getirdiklerini anlatan Çağlayan, yaklaşan Akdeniz Oyunlarına işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Akdeniz Oyunları için muhalefet çok spekülasyon yapmaya çalıştı. (Bunlar çalışmaları yetiştiremez) dediler. Ama şimdi yüzleri mosmor olmaya başlamıştır. (Bu stadyum yetişmez) diyorlardı. Çatlasanız da, patlasanız da bu stat hizmete girecek. İlgili arkadaşlar sık sık gelip, incelemelerde bulunuyorlar. Sadece Erdemliye yaptığımız çalışmanın bedeli 56 milyon lira. Ama bu çalışmaların tamamı Mersine de, Erdemliye de helal olsun. İsteseydik, Akdeniz Oyunları için sadece 40-50 milyon lira harcayarak, mevcut tesislerle organizasyonun yapılmasını sağlardık. Ama başbakanımız Mersine bir hediye verdi. Artık tüm Mersinde yapılan tesisler bitmek üzere. Akdeniz Oyunları tamamlandıktan sonra, bu tesisler paketlenip götürülecek değil. Bu tesislerde çalışmalar yapılacak.
     Mersindeki yatırımlara da değinen Çağlayan, Çukurova Bölgesel Uluslararası Havalimanı çalışmalarının son aşamaya geldiğini, ihalesi yapılan Sorgun Barajının temelinin de kısa sürede atılacağını sözlerine ekledi.
     Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, daha sonra HAS Partiden AK Partiye geçen 70 kişiden bazılarına temsili olarak partisinin rozetini taktı.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER