EKYD sosyal tesislerinin temeli törenle atıldı

EKYD sosyal tesislerinin temeli törenle atıldı


EDİRNE (A.A) - Edirne Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EKYD) sosyal tesislerinin temeli törenle atıldı.
     Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok, Şükrüpaşa Mahallesindeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, EKYDnin temeli atılacak sosyal tesis binasında faaliyetlerini geliştirerek devam ettireceğine inandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinin, Edirnenin adının duyurulması açısından önemli olduğunu söyledi.
     Edirnede yapılan son anketlerde, halkın parkların fazla olmasından memnuniyet duyduğu sonucunun çıktığını ifade eden Sedefçi, Bazıları da yeşil sahaları talan ettiğimizi, birilerine peşkeş çektiğimizi söylüyorlar. Ben bu yeri Edirne halkına, tüm dernek üyelerine verdim. Biz halkın malını halka veriyoruz dedi.
     EKYD Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Pınar da temeli atılan binanın, derneğin Edirne için daha yararlı çalışmalar yapmasına katkı sağlayacağını kaydetti.
     Dua okunup kurban kesilmesinin ardından, tesislerin temeli atıldı.
     Törene, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
    
     -İl Özel İdaresi hizmet içi eğitimi-
    
     Edirne İl Özel İdaresinde yapılanma ve yönetimin iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında hizmet içi eğitim düzenleniyor.
     Edirne Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında düzenlenen eğitimlerde, birim müdürlerine, AB, Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, proje döngüsü, yönetişim anlayışı, kurumsal kültür, stratejik planlama, bütçe disiplini, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu başlıklı eğitimlerin verildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber EKYD sosyal tesislerinin temeli törenle atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER