Bulduğu parayı teslim eden şoföre ödül

Bulduğu parayı teslim eden şoföre ödül -Adanada aracında bulduğu 7 bin 200 avroyu sahibine teslim eden şoför, altın ve plaketle ödüllendirildi


ADANA (A.A) - Aracında bulduğu 7 bin 200 avroyu sahibine teslim eden otobüs şoförü, altın ve plaketle ödüllendirildi.
     Balcalı Motorlu Taşıtlar Kooperatifinde otobüs şoförlüğü yapan Abdullah Hoş (46), bir sefer sırasında Atatürk Caddesine geldiğinde koltukta lastiğe sarılı halde bir miktar para bulunca polise müracaat etti.
     Paranın sahibine ulaşmak için çalışma başlatan ekipler, otobüste unutulan 7 bin 200 avronun umreye gitmek için hazırlık yapan Özbay Şenele (56) ait olduğunu belirleyerek, parayı sahibine teslim etti.
     Adana Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık, bu davranışı nedeniyle otobüs şoförü Abdullah Hoşu ödüllendirdi.
     Günlük 50 lira ücretle çalışan Hoşun örnek bir davranış sergilediğini ifade eden Barışık, Böyle güzel insanlar Allahın izniyle bitmeyecektir. Bu davranışının mükafatını hem bu dünya da hem de öbür dünyada alacaktır. Bu tür insanların artmasını istiyoruz. Bu konuyu tüm meslektaşlarıma tüm insanlığa örnek olması amacıyla gündeme getirdik. Abdullah kardeşimi tebrik ediyorum ve herkesin bu konuda onu örnek almasını diliyorum dedi.
     Abdullah Hoş da bulduğu parayla üç kişinin umreye gideceğinin öğrendiğini belirtti.
     Paranın sahibine teslim edildiği sırada Özbay Şenelin kendisine bir miktar para vermeyi teklif ettiğini belirten Hoş,Ancak ben bunu kabul etmedim. Umreye gittiğinde bana dua etmesini söyledimdedi.
     Konuşmaların ardından Kazım Barışık, Abdullah Hoşa yarım altın, 184 Nolu Balcalı Motorlu Taşıtlar Kooperatif Başkanı Cemal Genç de çeyrek altın hediye etti. Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Uslu da Hoşa plaket verdi.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bulduğu parayı teslim eden şoföre ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER