Elazığda Mobilyacılar Çarşısı kurma çalışmaları

Elazığda Mobilyacılar Çarşısı kurma çalışmaları -Elazığ Mobilyacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Platin: Siyasi desteği sağlayabilirsek inanıyoruz ki Elazığa ciddi bir eser kazandırabiliriz


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Mobilyacılar Derneği tarafından kentte Mobilyacılar Çarşısı kurulması için çalışmalar yürütüldüğü bildirildi.
     Elazığ Mobilyacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Platin, dernekte yaptığı açıklamada, dernek olarak kente Mobilyacılar Çarşısı kazandırma girişimleri olduğunu söyledi.
     Sektörün potansiyelini belirlemek üzere Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle anket yaptırdıklarını belirten Platin, anketle Elazığ il ve ilçelerinde satış ve imalat ile hem satış hem imalat yapan 350 mobilya mağazası olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.
     Platin, şunları söyledi:
     Biz Elazığda bir Mobilyacılar Çarşısı yapmak istiyoruz. Bugün Türkiyede örneklerini görüyoruz. İstanbulda Masko ve Modoko, İzmitte Mobesko. Şu an inşaatı başlamış temelleri devam eden yine Kayseride çok büyük bir Mobilyacılar Çarşısı ve imalatçıların da içinde olduğu dev bir kompleks yapılıyor. Biz de doğuda, buradan itibaren daha doğumuza ve özellikle yurt dışına hitap edecek bir Mobilyacılar Çarşısı düşünüyoruz. Bununla ilgili özellikle TOKİ ile görüştük. Gayet olumlu sonuçlar aldık, yeter ki biz burada birlik beraberliği sağlayabilelim. Siyasi desteği sağlayabilirsek inanıyoruz ki Elazığa ciddi bir eser kazandırabiliriz.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda Mobilyacılar Çarşısı kurma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER