Elazığda işbirliği protokolü

Elazığda işbirliği protokolü -Valilik, Fırat Üniversitesi ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu arasında işbirliği protokolü imzalandı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Valiliği, Fırat Üniversitesi (FÜ) ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu arasında işbirliği protokolü imzaladı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, protokolün, kenttin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak bilimsel araştırmalar yapmak, Harput ve Elazığa yönelik olarak yurt içinde ve dışında bilimsel nitelikli kongre, sempozyum, konferans, seminer, kurs, gezi ve sergi düzenlemek, kurumlar arası ortak projeler üretmek, projelere mali kaynak sağlamak gibi bir çok alanda iş birliğini içerdiği belirtildi.
     Vali Erol, Elazığın binlerce yıllık tarihe ve kültürel zenginliğe sahip olduğunu, protokolün bu zenginliğin araştırmacı ve akademisyenler tarafından incelenerek ortaya konulmasında önemli olduğunu kaydetti.
     Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs ise protokol sayesinde kurumun imkanlarının, Elazığ ve Fırat Üniversitesi için kullandırılmasında kolaylık sağlanacağını bildirdi.
     Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ali Beyhan ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcısı Nihat Büyükbaşın katıldığı imza töreninde daha sonra yetkililer tarafından protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Elazığda işbirliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER