Elazığdaki doğalgaz çalışmaları

Elazığdaki doğalgaz çalışmaları -AK Parti Elazığ milletvekili Alpay: Doğalgaz çalışmaları kaldığı yerden devam edecektir


ELAZIĞ (A.A) - AK Parti Elazığ milletvekili Şuay Alpay, kentte doğalgaz çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi.
     Alpay, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığda doğalgaz dağıtım ihalesini üstlenmiş olan AKSA Enerjinin 2012 yılı yatırım programı için yapması gereken çalışmaları bir süredir yapamadığını, bunun da kamuoyunda rahatsızlıklara neden olduğunun ve hemşehrilerinin bundan olumsuz etkilendiğinin bilindiğini belirtti.
     Başından itibaren doğalgaz çalışmalarını yakından takip ettiklerini aktaran Alpay, daha önceden öngörülen yatırım miktarlarının artırılarak, işin devamını sağlama noktasında gayret gösterdiklerinin tüm Elazığlılar tarafından bilindiğini ifade etti.
     Doğalgaz çalışmalarının aksamadan devam etmesi için yoğun girişimleri olduğunu belirten Alpay, şunları kaydetti:
     Bu konuda milletvekili arkadaşlarımızla birlikte başta sayın Enerji Bakanımız olmak üzere, EPDK ve şirket yetkilileriyle görüşerek süreci takip ettik. Çalışmaların yeniden iyi bir yatırım bütçesi ve iş planı dahilinde başlaması için ciddi çaba gösterdik. Sonuç itibariyle, doğalgaz çalışmaları kaldığı yerden devam edecektir. Başlangıç için öngörülen 2012 yatırım planlamasının süreç içerisinde girişimlerimizle artırılarak devam ettirileceğini ümit etmekteyiz.
     Alpay, Cumhuriyet, Doğukent, Sürsürü ve Üniversite mahalleleri ile TOKİ Zafran Konutlarında, Abdullahpaşa-Hilalkent ve Olgunlar-Çarşı mahalleleri arasında 57 bin 3 metrede yapılacak çalışmalarla 10 bin 150 aboneye ulaşılmasının hedeflendiğini belirtti.
     Elazığ kamuoyunun gündeminde olan ve kendilerinin de gerçekleşmesi için büyük çaba gösterdikleri bölge hastanesine de değinen Alpay, Elazığ Doğukent Mahallesinde yapımı planlanan hastaneyle ilgili şu bilgileri verdi:
     Bölge hastanesi sözleşmesi bağıtlanmış, ilgili komisyon raporu düzenlenmiş ve rapor Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından bugün itibariyle imzalanmış, onay için Yüksek Planlama Kuruluna (YPK) gönderilmiştir. Yüksek Planlama Kurulunun bağlı olduğu Kalkınma Bakanımız sayın Cevdet Yılmaz nezdinde, gerek Sağlık Bakanımız gerekse bizim tarafımızdan gerekli girişimler yapılmış ve YPK onayının en kısa sürede gerçekleşmesi için süreç başlatılmıştır.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığdaki doğalgaz çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER