Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -Çiftçilere hastalık uyarısı


ELAZIĞ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçileri ateş yanıklığı ve ölükol (sürgün kuruması) hastalığına karşı uyardı.
     Müdürlükten yapılan açıklamada, ateş yanıklığı hastalığının elma, armut, ayva gibi yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında görüldüğü belirtildi. Meyvelerin ateşten yanmış gibi bir görünüm almalarına neden olan, bakteri kökenli ve mücadelesi oldukça zor olan hastalığa karşı ağaçların bakımlı tutulması, dengeli gübreleme ve iyi bir budamanın yapılması gerektiği, ayrıca zamanında ilaçlamanın önemli olduğu açıklandı.
     Bağ üreticilerinin de son yıllarda ildeki bağlarda önemli zararlara neden olan mantar kökenli ölükol hastalığına karşı kış budaması gibi kültürel önlemler ile kimyasal mücadelede bulunmaları istendi.
     Açıklamada, söz konusu hastalıklar hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen çiftçilerin Müdürlüğe bağlı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne müracaat edebilecekleri duyuruldu.
    
     -Elazığda trafik denetimleri-
    
     Elazığda şubat ayındaki trafik denetimlerinde, 13 bin 826 araç kontrol edildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, şubat ayında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 13 bin 826 araç denetimden geçirildi.
     Bu araçlardan 2 bin 443üne doğrudan, 532 sürücüye MOBESE görevlileri tarafından, 78 sürücüye ise fahri trafik müfettişleri ve genel zabıta tarafından trafik cezası uygulandı.
     Ayrıca 19 sürücünün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan dolayı el konuldu. 812 sürücüye aşırı hızlı araç kullanmaktan, 152 sürücüye ışık ihlalinden, 102 sürücüye emniyet kemeri ve kask kullanmamaktan, 26 sürücüye de seyir halindeyken cep telefonu kullanmaktan işlem yapıldı.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER