Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -Kebanda okullar arası satranç turnuvası düzenlendi


ELAZIĞ (A.A) - Keban ilçesinde okullar arası satranç turnuvası düzenlendi
     Keban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "23 Nisan Satranç Turnuvası" düzenledi.
     Atatürk İlkokulunda 8-12 Nisan arasında gerçekleştirilen turnuvada, küçükler kategorisinde Atatürk İlkokulu öğrencilerinden Halime Doğan birinci, Zeynep Temur ikinci ve Burkay Demir üçüncü oldu.
     Büyükler kategorisinde ise Keban Çok Programlı Lisesi öğrencisi Burak Tağ birinciliği, aynı okuldan Mert Halil Bayır ikinciliği, Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Mücahide Artuç üçüncülüğü elde etti.
     Atatürk İlkokulu öğretmeni Halil Keçeci, turnuvaya gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Keçeci, amaçlarının satranç turnuvasının ilçede geleneksel hale getirilmesini ve satraçın sevilen bir spor dalı olarak yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.
    
     -Kebanda 2012 yılı tarımsal desteklemeleri-
    
     Keban Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 2012 yılında çiftçilere ödediği tarımsal desteklemeler açıklandı.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, su ürünleri desteklemeleriyle ilgili olarak, ilçede son yıllarda yapılan havuzda ve kafeste alabalık yetiştiriciliği ve yavru balık üretiminin artarak devam ettiği belirtildi.
     İlçede toplam 107 işletmenin olduğu ve bu işletmelerin yıllık kapasitesinin 2012 sonu itibarıyla 20 bin tonu bulduğu, sisteme girilen ve desteklenen balık miktarının 8 bin 700 ton, destekleme tutarının ise 5 milyon 80 bin lira olduğu kaydedildi.
     Yem bitkileri desteklemeleriyle ilgili olarak müdürlüğe 2012 yılında müracaat eden 86 çiftçiye, 2 bin 292 lira, alan bazlı ise 69 bin 551 lira destekleme ödemesi yapıldığı ifade edildi.
     Damızlık koyun ve keçi sistemine kayıtlı 19 küçükbaş hayvan yetiştiricisine ait 4 bin 416 küçükbaş hayvan için bu yıl 79 bin 488 lira destekleme ödemesi yapılacağı kaydedildi.
     İlçede arıcılık kayıt sistemine kayıtlı 29 arı üreticisine ait 2 bin 172 arılı kovanın, destekleme kapsamına alındığı ve toplam hak ediş bedelinin 17 bin 356 lira olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Ramazan Kaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER