Elazığ Belediyesindeki usulsüzlük iddiaları

Elazığ Belediyesindeki usulsüzlük iddiaları -Aralarında Belediye Başkanı Selmanoğlu, birim müdürleri ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 46 kişinin yargılanmasına devam edildi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Belediyesindeki ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik iddialarıyla ilgili, aralarında Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, birim müdürleri ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 46 kişinin yargılanmasına devam edildi.
     Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu katıldı. Diğer sanıkların daha önceden dinlendikleri için çağrılmadığı duruşmada, Belediye Meclis üyeleri Murat Ünal ve Mehmet Tügen ile temizlik işçisi Ahmet Dalgakıran tanık sıfatıyla hazır bulundu.
     Selmanoğlu, savunmasında, 2005 yılında araç ve iş makinesi ihalesinde onay makamında olduğunu ve bundan dolayı ihaleye fesat karıştırdığının öne sürüldüğünü belirterek, Arkadaşlarım, ihale şartlarını araştırmıştır ve yasalara uygun bir biçimde hazırlıkları yerine getirmiştir. Ben de ihale dosyasını inceledikten sonra imzaladım. Suçlamayı kabul etmiyorum dedi.
     Selmanoğlu, ayrıca hakkındaki görevi kötüye kullanma suçlamasını da kabul etmediğini, belediyenin İçişleri Bakanlığı, Sayıştay, Vilayet makamı ve iç denetim tarafından denetlendiğini, görevlerini kanun çerçevesinde kullandığını ifade etti.
     Tanık olarak dinlenen Belediye Meclis Üyesi Murat Ünal ise Belediye Meclisi tarafından denetim komisyonu oluşturulduğunu, kendisinin de 3 kişilik komisyona başkanlık ettiğini dile getirerek, Birimleri gezerek 3 arkadaş bir rapor hazırladık. Gördüğümüz şeyleri belgelere dayanarak rapor haline getirdik. Yazdığımız raporun arkasındayım. Raporun Belediye Meclisinde okunmasının ardından, basın ve kamuoyu konudan haberdar oldu ifadelerini kullandı.
     Mehmet Tügen de 3 kişi tarafından raporun hazırlandığını belirterek, Başkan bize özellikle denetleyin dedi. Kamuoyunda usulsüzlük iddiası olduğu için bizim denetim yapmamızı istemişti diye konuştu.
     Tügenin sözleri üzerine Selmanoğlu, Mehmet Tügenin ifadesini kabul etmiyorum. Güzel bir inceleme, denetim yapın, rapor hazırlayın diye söylemişimdir dedi.
     Mahkeme heyeti, tanık olarak dinlenmesi gereken ancak mazeret göstererek duruşmaya katılmayan Mehmet Selami Yaşar ve Ender Kösenin dinlenmesine; tanık olarak davet edilen ancak duruşmaya katılmayan İbrahim Çelikin ise zorla zorla getirilmesine karar verdi.
     Duruşma 20 Eylüle ertelendi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığ Belediyesindeki usulsüzlük iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER